Хасково

Община Хасково и МВР кръстосаха шпаги в съда заради паркинга

Бариерата на ул. АтонОбщина Хасково и Областната дирекция на МВР в Хасково кръстосаха шпаги в съда. Поводът е обжалваната от полицията заповед на кмета Георги Иванов за премахване на бариерата, две метални ограждения и пет бетонни саксии, които заграждаха паркинг на ул. „Атон“.

Юрисконсултът на полицията поиска отмяна на цялата заповед. Той припомни, че обособяването на ул. „Атон“ като паркинг е по искане на ОД на МВР – Хасково във връзка със сигурността на този участък. Той подчерта, че със свое решение общината е дала зелена светлина за осъществяването на това искане.

Изненадващо през 2012 излязоха публикации в медиите, че ОД на МВР – Хасково незаконно използва паркинга„, заяви юрисконсултът. Той посочи, че е последвала проверка и съставяне на констативен акт, че бариерата, металните ограждения и саксиите са поставени незаконно.

ОД на МВР не разполага със саксии и ограждения„, обяви защитникът на полицията.

В тази пледоария няма нито един правен аргумент. Излагат се свободни съчинения„, контрира адвокатът на общината и председател на Общинския съвет Иван Иванов. Според него от всичко казано прозира мисълта, че Областната дирекция на полицията е изгубила скъпоценен паркинг и сега ръководството няма къде да паркира автомобилите си.

Иван Иванов уточни, че разрешение за поставянето на бариерата наистина има, но по решение на Общински съвет е било за срок от 3 години, които са изтекли през 2010-та.

Да се твърди, че има разрешително, че преместваемите обекти са поставени законно и в същото време да се отрича собственост е нелогично„, каза още Иванов. Той допълни, че ще изложи правните си аргументи в писмена защита.

Хасковският административен съд ще се произнесе с решение по делото до един месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mvr slujitel
mvr slujitel
05.02.2013 16:22 16:22

da go na4ukam na ivanov i kmetia

павел христов електрожениста
павел христов електрожениста
05.02.2013 17:44 17:44

да паркират на паркинга над реката и да идват пеш а не като калин ников -бързия – да ми се кефят

30г.служба в МВР
30г.служба в МВР
06.02.2013 13:40 13:40

До същият този П.Христов електрожениста-ако си същият кото дойде от МЗ Млада гвардия в ОУ на МВР Х-во няма да пиша като какъв и после го направиха кадровик,впоследствие поизритан от МВР-да го духаш мръсно копеле,да го духаш…

Back to top button