Регион

Задържаха посредник в телефонна измама

Телефон, илюстрация51-годишен жител на ардинското село Бял извор е задържан от свиленградските полицаи за посредничество при телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера по обяд свиленградските криминалисти са получили сигнал, че 88-годишен старец от града е станал обект на телефонна измама. На мъжа са му поискани 6600 лева по познатата вече схема – катастрофа, при който синът му е ударил човек. Дядото отишъл да изтегли спестяванията си от банката, но по пътя се усетил, че е чувал за ограбени хора и посетил РУП  -Свиленград.

Около 15:00 часа на адреса на стареца на улица „Вишеград“ пристигнал мъж, който трябвало за получи сумата от измамата. Тогава 51-годишният посредник бил задържан. Той обяснил, че бил нает по обява да посредничи в измамите. В хода на процесуалните действия е станало ясно, че задържаният е съпричастен и към друга измама станала преди дни в Свиленград, когато 79-годишна старица е „олекнала“ 1000 лева по същата схема.

51-годишният мъж е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button