Хасково

Близо половин милион лева обезщетения за пострадалите при наводненията стопани

ImageОбщо 453 000 лева обезщетения са изплатени на стопаните, пострадали от големите наводнения в Хасковска област през февруари, миналата година. Това съобщиха за Haskovo.info от Държавен фонд „Земеделие“. Парите са по краткосрочни схеми за подпомагане.

191 619 лева са отпуснати за 155 животновъди от региона, чиито животни са били удавени при бедствието. Държавна помощ в размер на 261 444 лева за нанесени щети на селскостопански сгради, съоръжения и трайни насаждения е отпусната на 100 души. Парите вече са преведени. Изплащането им обаче се забави, заради което собствениците на унищожената реколта не можеха да възстановят нанесените щети.

От Държавен фонд „Земеделие“ информираха още, че за възстановяване на последиците от наводненията в село Бисер са изплатени и субсидии по Програмата за развитие на селските райони по два проекта на община Харманли. Те са предвидени за ремонт на канализации, пътища и водопроводни мрежи. Одобрената субсидия за проектите е общо 6 930 398 лв. До момента са изплатени 831 647 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button