Хасково

Болните от вирусни инфекции нарастват, епидемия няма

ImageНарастват болните от остри респираторни заболявания в Хасковска област. За изминалата седмица са заболели 139 души или 181 на 10 000. През последната седмица на януари случаите на ОРЗ са били 130 или 170 на 10 000.

Все още сме далеч от епидемиологичните стойности, защото прагът за обявяване на грипна епидемия е 310 на 10 000. При рязко увеличение на заболеваемостта не се чака достигането на тази цифра, увериха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

До момента в областта няма изолиран грипен вирус. Очаква се да бъдат взети нови проби, заради увеличеният брой болни от ОРЗ, данните за които постъпват ежедневно от личните лекари в РЗИ. Инспекцията разполага с достатъчно количество антивирусни препарати – Тамифлу и Реленца. В зависимост от дозировката първият може да се дава и малки деца, а вторият при деца над 5 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиев
Георгиев
07.02.2013 5:14 5:14

Училищните стаи полупразни, а грипна епидемия няма. Болните се самолекуват, затова лекарите нямат вярна представа за тях. Няма светлинка в тунела.

Back to top button