Спорт

Силвия и Егемен заминаха за европейското

КаратеЗвездите на хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ Силвия Вангелова и Егемен Сербест са сред 16-те състезатели от националния отбор, които ще представят България на предстоящото европейско първенство по карате.

Домакин на неговото 40-то издание е турският град Коня. В шампионата на „стария континент“, който ще бъде открит официално утре, ще премерят сили най-добрите юноши, девойки старша възраст, мъже и жени до 21 години.

Силвия Вангелова ще се съcтезава на „кумите“ в категория 54 кг. Миналото лято талантливата хасковлийка грабна сребро при девойките в същата дисциплина на Световната купа по карате в Корфу, Гърция. Съотборникът й Егемен Сербест ще участва също в надпреварата на“кумите“, но в категория 68 кг.

„Всички национални състезатели са в отлична форма. Направихме една много пълноцена подготовка и очакваме нашите усилия да се увенчаят с успех. Имаме сили за два, дори и за три медала. Във всяко от предходните четири Европейски първенства за тази възраст имахме финал и се надяваме и този път на добри класирания на нашите каратеки.“ – коментира за Haskovo. info генералният секретар на Българската национална федерация по карате и президент на „АидаНет Вадо-рю“ инж. Георги Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hdhfhdk
hdhfhdk
08.02.2013 0:59 0:59

Bravo! Prodaljavayte vse taka! Haskovo da se gordee s vas, mii deca!

Back to top button