Хасково

Изложба в Министерски съвет разказва за бедствието в Бисер

Снимките на Георги ДаскаловФотоизложба с 22 най-запомнящи се кадри от бедствието, сполетяло Хасковска област на 6 февруари миналата година, бе открита днес в Министерски съвет.

Със свои снимки участват както професионални фоторепортери от регионални и национални медии, така и граждани, документирали събитията.

Снимките на Георги ДаскаловВ окончателната селекция място намериха и три кадъра на фоторепортера на Haskovo.info Георги Даскалов. Една от снимките дори бе публикувана в Ройтерс.

В изложбата не са включени снимките на Петя Петрова от с. Бисер, тъй като резолюцията им е била ниска, но пък трогват до болка, коментират от пресцентъра на Областна администрация – Хасково.

Ретроспекцията „Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“ се осъществява по инициатива на Областна администрация Хасково и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Снимките на Георги ДаскаловТя е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна.

В същото време инициативата е израз на благодарност към всички доброволци, институции и организации за съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област.

След гостуването си в София, изложбата ще бъде представена и в Областна администрация – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button