Хасково

Пожар в апартамент евакуира вход на блок в „Орфей“

ПожарътПожар в апартамент в бл. 27 на хасковския квартал „Орфей“ евакуира жителите на вход „А“.

Огънят лумнал около 19:30 часа. Малко след това съседите усетили странен мирис. Установили, че целият вход бил задимен и настъпила паника. Мъж позвънил на телефон 112, а след това и на 166. Друга жена пък четири пъти се свързала с оператор на 112, защото не знаела как да се спасява.

В крайна сметка дошли пожарникарите. Като видели лумналия в пламъци апартамент на първия етаж, повикали подкрепление. Разбили всички прозорци между етажите, защото били заковани, а входът трябвало да се отдими. През това време голяма част от хората вече тичали по стълбите навън.

ПожарътОгнеборците евакуирали старица от шестия етаж, която била леко обгазена, но тъй като има проблеми със сърцето бе откарана с линейка до Спешно отделение.

Не след дълго на място пристигна и собственикът на апартамента. Оказа се, че жилището е необитаемо от 10-тина дни, а при напускането му мъжът предвидливо изключил бушоните. На място пристигнаха по един екип полицаи и криминалисти, които заедно с пожарникарите трябва да установят причината за пожара.

Междувременно семейства с малки деца стегнаха куфарите и се изнесоха заради силната миризма на дим.

Пожарът Пожарът
Пожарът Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button