Хасково

Близо 76 000 кг. храни получиха от БЧК социалните заведения в областта

Хранителни продукти, архив31 социални заведения в Хасковска област получиха 75 746 кг хранителни продукти от БЧК. Те са част от интервенционните запаси на ЕС, раздавани от Български червен кръст.

По време на втория транш от помощите се възползваха 9203 социално слаби във всички общини на областта. Близо 1000 души от включените в списъка службите „Социално подпомагане“ не се явиха в пунктовете . Справката показва, че по-големият брой от тях са починали.

Освен социалните домове за деца и възрастни, подпомогнати са социалните патронажи, дневните центрове, домовете за психично болни в Пъстрогор и Радовец. Ръководствата на всички институции са благодарни за храните, които допълват и разнообразяват менюто през зимните месеци, каза директорът на Областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова.

Завършилата наскоро комплексна проверка от централата на БЧК даде висока оценка на хасковската структура за практическата реализация на мисията на хуманитарната организация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button