Хасково

Хасково намали просрочените си задължения на 2 милиона лева

Община ХасковоОбщина Хасково е първенец сред общините с над 50 000 жители за администрация с най-голямо намаление на просрочените задължения. Кмеството е успяло да стопи дълга си през 2012 година с 4 милиона лева, става ясно от стправка на страницата на Министерството на финансите.

3,5 милиона лева от средствата бяха задължения на общината към фирма „Европът“ за асфалтиране на улици в Хасково през 2006 година. Дружеството блокира сметките на администрацитя, спорът между тях влезе в съда и миналата година приключи със споразумение.

Сметките на общината бяха разблокирани и сумата от 2,7 млн. лева беше преведена на „Европът“. Получихме и още пари по различни проекти, с които успяхме да се издължим на дружеството, коментира за Hakovo.info кметът Георги Иванов.

Останалите 500 хиляди лева намаление на просрочените задължения са били дълг за реконструкцията и ремонта на бул. „Западен„, който свърза Хасково с Болярово.

„Към днешна дата сме покрили още задължения и просрочениете дългове на община Хасково са паднали на 2 млн. лева,“ допълни градоначалникът.

От справката на Министерството на финансите става ясно, че Димитровград пък е сред петте общини с най-добра обща крайна оценка. В същото време обаче администрацията на Иво Димов е в списъка на общините с население над 50 000 жители с най-голямо увеличение на просрочените задължения в размер на половин милион лева.

В тази графа попада и Стамболово. Общината води класацията в категория общини с население под 6 хиляди жители с задълженията си от 1 милион лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button