Хасково

Масово проверяват камионите, търсят и нелегални таксита

АкцияМасирани проверки на товарните автомобили започнаха от днес КАТ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Те са по метода на така наречения широкообхватен контрол. Униформените служители спираха шофьорите на пътя Хасково-Димитровград до комплекс „Щъркелите“ и на разклона до село Подкрепа.

Полицаите от „Пътен контрол“ следят за абсолютно всичко – шофьорски документи, предпазни колани, винетни стикери, застраховка „Гражданска отговорност“, както и за употреба на алкохол. Под инспекцията на автомобилната администрация попадат най-вече тежкотоварните и автобусните превози.

Освен документацията, проверяващите следят за техническата изправност на превозните средства, съобщи за Haskovo.info началникът на хасковската автомобилна администрация Антон Ставрев. Той коментира, че нарушителите значително са намалели, което според него се дължи на осъществявания превантивен контрол и солените глоби.

Санкциите са много големи, не може да сме в нарушение, коментира и Янко Янков, който превозваше царевица от Гърция за България. Той бе един от проверените шофьори днес, но се оказа изряден.
Акцията ще продължи до 17 февруари.

Освен нея тече и съвместна операция за нерегламентирана таксиметрова дейност. До момента в нарушение са хванати двама таксиметрови шофьори, които са превозвали нелегално пътници от Хасково до Димитровград. Те са отнесли актове по 1500 лева, а автомобилите им са спрени от движение за 6 месеца. Колите са с отнети предни регистрационни табели и са откарани на охраняем паркинг в Хасково.

Акция  Акция 
 Акция  Акция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ужас!
ужас!
11.02.2013 15:36 15:36

По-грозен пункт никъде не може да се види!
Къде отиват парите от актовете?!
То е срамно да застанеш пред такава барака и да очакваш уважението на преминаващите шофьори!

акта
акта
11.02.2013 21:53 21:53

ТАЗИ ДЪРЖАВА В МОМЕНТА ЖИВЕЕ САМО ОТ АКТОВЕ. ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. А ВЛАСТНИЦИТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ТОВА Е ИКОНОМИКА. ГРЕШИТЕ ГОСПОДА.

Back to top button