Хасково

Мръсна баничарница с акт и предписание да се почисти

Баничка, илюстрацияБаничарница в Хасково отнесе акт за лоша хигиена. При проверка инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са установили, че обектът е мръсен. Освен акт, който ще бъде на стойност между 1000 и 2000 лева, на собственикът е връчено и предписания да почисти и дезинфекцира обекта. Баничарницата не е затворена.

През миналата седмица служителите на местната структура на Агенцията по храните са извършили 98 проверки, съобщи Мартин Александров от ОДБХ – Хасково. Връчили са 10 предписания и са съставили 5 акта.

Глобен ще бъде магазин в областния град за неводене на дневниците за добрите практики. Двама служители в магазини за хранителни стоки в Свиленград също ще бъдат санкционирани, тъй като нямат здравни книжки. В Димитровград търговец е отнесъл акт за продажба на стоки с изтекъл срок на годност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пеперудка
пеперудка
12.02.2013 11:28 11:28

Баничарницата на тънковлията до ХЕИ и тази до хотел ДАЙМОНД са под всякаква критика.Тези баби,които работят там са е*ати мизерничките,закуските се пипат с ръце,кашлят,смъркат,храчат.УЖАС

Анонимен
Анонимен
12.02.2013 11:47 11:47

Защо Агенцията по храните не направи проверки и в магазините по селата?Аз вече не копувам докато не видя до кога е годността – доста време патих.

Maria
Maria
12.02.2013 14:56 14:56

Защо не пишат за коя баничарница става дума? Нека да бъде ясно на всички!

Back to top button