Хасково

58 от Хасковско с жалби срещу сметките за ток, една основателна

Сметки за ток58 жалби на потребители от Хасковска област са постъпили в EVN от началото на февруари срещу декемврийските сметки за ток, съобщи за Haskovo.info говорителят на компанията Крум Косев. Повечето от тях са проверени, но само една била основателна.

Всеки, който не е съгласен с последните фактури, може да подаде жалба в офиса на компанията, а срок за това няма. Сигналите се приемат и се прави проверка на място до няколко дни. Подаването на жалба е безплатно и няма изискване да е обвързано с платена фактура, обясни Косев.

Елена Янкова е един от многото недоволни клиенти на компанията, които днес обмисляха да подадат жалба. Платих и протестирах. Сметката ми е двойна – миналия месец беше 70, този месец е 145. Страшно ни грабят. Пенсията ми е 180, имам син инвалид. Като платя вода и телефон и нищо няма да остане, ще ядем хляб и мляко, оплакваше се жената.

Сметки за ток

Елена Янкова

Въпреки двойните сметки за ток, по-възрастните хасковлии днес побързаха да си платят задълженията, а на касите се образуваха опашки. Заради „мерки за сигурност“ обаче на екипа на Haskovo.info бе забранено да снима в касовия салон на „Български пощи“. От ръководството обясниха, че режимът бил затегнат, заради зачестилите случаи на кражби от пощенските станции.

На едното гише вземаме пенсията, на другото я даваме, обясниха хората. В някои случаи обаче парите не стигат като при Величка Жекова. Пенсията ми е 145 лева, сметката ми е 147, а се отоплявам с локално парно. Винаги съм плащала по 100 лева, недоволстваше възрастната жена, която не знаеше как ще изкара месеца.

Според Тонка Киркова пък нейният електромер е засечен само за периода от 15 до 31 декември или поне така пишело във фактурата. Въпреки това сметката й също била по-висока от миналия месец, когато консумираната елекроенергия била засечена за 27 дни.

Въпреки цялото недоволство, оказа се, че има и доволни клиенти. Нито с киловат не са завишени сметките, категорична бе Елена Хаджиева, която винаги сама си засичала електромера.

Сметки за ток

Тонка Киркова

 

Сметки за ток 
 

Сметки за ток

Величка Жекова
 Сметки за ток

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.02.2013 17:00 17:00

Хайде на протест!

mimi
mimi
12.02.2013 18:58 18:58

na protest

Елка
Елка
12.02.2013 19:32 19:32

Дълги,дългиииии сметки….направо метри-какво толко пише…,романи…

bmv
bmv
12.02.2013 19:43 19:43

na protest,ama nie haskovliite spim kakto vinagi

Стоян Кръстев от Харманли
Стоян Кръстев от Харманли
12.02.2013 21:53 21:53

Как е възможно това за Хасково ? Всички останали градове от област Хасково искаме да направим подписка за прекратяване на договорите с ЕРП-тата- а хасковлии продължават да спат и дори не организираха един сериозен протестен митинг или в подкрепа на Пловдив…. Знаете ли -че от тази година Енергото в Харманли е изцяло обновено за 1 млн.лева и има по-добър вид от Белия дом и всичко пак от нашият гръб и от високите цени на тока. Затова от Северна България често използуват метафората – че в Южна България имало най-много ТИКВИ…….

Георги Христов
Георги Христов
13.02.2013 14:46 14:46

От днес в гр. Харманли е организирана подписка срещу ЕРП-тата и в подкрепа на протестиращите от Пловдив и Ямбол. Очакваме и съответни реакции и подкрепа от жителите на гр. Хасково и от останалите градове в областта.Сега е момента да се обединим в една обща цел,за да си защитим нашите интереси от чужди експлоататорски апетити и от безхаберието на управляващите !

Back to top button