Хасково

Мартениците с имена – хит за нашите в чужбина

МартенициХасковлии масово изпращат мартеници с имена на своите близки в чужбина. Това разказа пред Haskovo.info 68-годишната търговка Елена Желева. Тя и дъщеря й правят мартеници от години. За този сезон са изработили близо 5 000.

Търговията върви слабо, защото българите пазаруват в последния момент. Сега основно хората купуват за своите близки в чужбина. „Идват и търсят мартеници с имена„, разказа възрастната жена, показвайки цяла кутия с вече изработени мартеници по поръчка.

Мартеници

Албена Караславова

Една от клиентките, пазаруващи за близки в чужбина, бе Албена Караславова от хаскоското село Корен. Жената бе дошла да потърси мартеница с името на сина си Здравко, който от 4 години е в Лондон.

„Замина за Англия, когато беше в 10 клас. Учеше в езиковата гимназия, но завърши средното си образование в Лондон. Сега е студент спец. „Икономика и бизнес“, разказа гордата майка.

Албена Караславова през тези четири години винаги купува и изпраща мартеници на сина си. „Купувам не само за него, а и за приятелите му„, каза още Албена.

МартенициВсе пак хасковските търговци признават, че търговията в сравнение с предишни години е слаба. Семейство Шекерови са в този бизнес от години. „Никой не купува. Беден народ. Излязохме за стотинки да се борим“, разказаха продавачите. Вчера са продали цяла една мартеница, а днес до обяд – нито една.

Иначе мартеници има за всеки джоб. Символите на пролетта се харчат за жълти стотинки. За по-претенциозните има и по-скъпи. Предлагат се дори мартенски пръстени, висулки, ключодържатели, гривни, колиета. За разлика от минали години мартеници със символите на героите от турските сериали засега няма.

ВидеоВижте видео репортаж за мартеници с българското знаме

Мартеници

Елена Желева

Мартеници

Семейство Шекерови

Мартеници Мартеници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button