Регион

Болницата в Любимец се сдоби с нов апарат за ултразвукова терапия

Ротари дари апарат на болницата в ЛюбимецБолницата в Любимец се сдоби с нов апарат за ултразвукова терапия. Немската апаратура е дарение от Ротари клуб „Любимец“ и е последна дума на техниката в този клас, съобщават от кметството.

Апаратът бе връчен от Президента на Ротари Клуба Пламен Тонев на управителя на болницата Иван Радков, а средствата за него са набрани от благотворителен коледен бал на ротарианците.

Ротари дари апарат на болницата в ЛюбимецСтойността на новата придобивка е 4 750 лв. – сума, която на този етап болницата не може да си позволи да отдели от собствения бюджет. Апаратът е изцяло автоматизиран и разполага с големи възможности – шест вида ток, ултразвук, а в същото време с него може да се прави и електродиагностика, уточняват от общината. Благодарение на тази функция лекарите могат веднага да определят правилното лечение на пациента.

Към момента специализираната болница за долекуване и продължително лечение разполага с 30 легла, разпределени в две отделения – 25 за отделението по „Физиотерапия“ и 5 за „Долекуване и продължително лечение“. Тя работи по 8 клинични пътеки по физиотерапия от 9 възможни. Тази година болницата кандидатства за одобрение и по последната пътека, която е свързана с лечение на пациенти в будна кома.

Докато преди две години болницата е имала 174 000 лв. задължения, предимно за осигуровки и заплати на персонала, към днешна дата тя е изцяло с разплатени сметки. от началото на годината до сега болницата е приела и обслужила 106 пациента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button