Хасково

Отмениха разширяването на „Синята зона“ в Хасково

Синя зона, архивПоследното разширяване на „синята зона“ в Хасково няма да се осъществи, реши Хасковският административен съд. Делото бе образувано по жалба на областния управител Ирена Узунова срещу решение на Общински съвет – Хасково.

В края на октомври миналата година местните парламентаристи гласуваха да бъдат обособени нови паркоместа на ул. „Козлодуй“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Атон“. Така те увеличиха „синята зона“ със 146 места. Губернаторът обаче атакува това решение в съда с мотива, че допълването на списъка с нови места не е съгласувано с КАТ – Хасково.

Съдът изтъква, че несъгласуването с КАТ е нарушило Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на Община Хасково, която е била допълнена с имената на новите улици и броя на местата за паркиране.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button