Хасково

1150 аплодираха НФА „Филип Кутев“ в Хасково

Концертът1150 хасковлии дойдоха на концерта на НФА „Филип Кутев“ в Хасково. Проявата стартира с танц „Тракийски мотиви“ и продължи с емблематичната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“. 70-те танцьори, музиканти и певци от ансамбъла дадоха всичко от себе си, а публиката ги оцени с неспирните си аплодисменти.

„Без никакво съмнение това беше най -хубавият, най-успешният и най-бляскавият от всички концерти, на които съм присъствал. А публиката беше най-емоционалната и най-аплодиращата„, коментира за Haskovo.info организаторът Николай Падалски.

Ансамбълът се раздаде максимално. „Родният град на главния диригент се оказа уникално място„, каза още Падалски.
Националното турне на ансамбъла стартира в края на януари от Димитровград. Както Haskovo.info вече писа то се провежда по повод 110 години от рождението на създателя на ансамбъла Филип Кутев. Концертът в Хасково бе третият от турнето.

КонцертътТипично по нашенски той стартира с неуредици заради желанието на всички да наблюдават концерта от най-хубавите места.

Така се оказа, че шефът на културата в общината остана без място, но минути след началото на проявата, той бе настанен на друго. „Това се дължи на ниската дисциплина на спазване на местата. Много хора сядаха, където им харесваше“, коментира Падалски. Той обясни, че това е масова практика и затова предвидливо е имало оставени резервни места в залата, за да може гафовете да бъдат поправени.

Следващата спирка от турнето на НФА „Филип Кутев“ е в Търговище. Следват концерти в Русе, Разград, Шумен, Силистра. Целта е до края на годината да бъдат посетени всички областни центрове в страната.

Концертът Концертът
Концертът Концертът
Концертът Концертът
Концертът Image
Концертът Концертът
Концертът Концертът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българин
Българин
14.02.2013 15:47 15:47

…..Всичко Българско и родно ….Любя , Тача и Милея….

вая
вая
14.02.2013 17:27 17:27

Бях на концерта, беше като магия, нещо което те оставя без дъх .Красота , хармония, неземни гласове, вихрени танци, прекрасен оркестър. Деца, млади и недотам млади хора глехме и слушахме в захлас и не искахме тази феерия да свършва. Беше празник за душите. За което пред целия ансамбъл поклон.
Искам обаче да дам предложение на кмета да се помисли да се построи по- голяма закрита зала в Хасково точно за такива концерти. Има нужда. Нямаше билети иначе още хора щяха да видят този прекрасен концерт. Хасковлии заслужаваме такава сграда за концерти, състезания и пр.

ТУРЧИН
ТУРЧИН
15.02.2013 8:18 8:18

Да се повтори този невиждан от поне 24г БЪЛГАРСКИ спектакъл…

111
111
15.02.2013 11:39 11:39

България над всичко.

Back to top button