Спорт

2 бронза от държавното за хасковските петобойци

КласиранеЙорданка Стоянова от хасковския клуб „Атлетик“ завоюва бронзов медал в петобоя при момичетата до 16 години на провеждащото се в Добрич държавно първенство по лека атлетика в зала. Само няколко точки в крайния сбор не достигнаха на талантливата състезателка, за да изпревари втората в класирането и да грабне среброто.

Още един медал в същата дисциплина, но при момчетата, спечели Ахмед Селим. Възпитаникът на хасковската лекоатлетическа школа се класира трети с 306 точки. Шампион стана Васил Власов от „Лудогорец“, който записа нов национален рекорд в петобоя с общ сбор 354 точки. Нурсел Ахмед от „Атлетик“ зае четвърто място в комплексната дисциплина при девойките младша възраст.

Блестящ старт на държавното направиха представителите на харманлийския „Хеброс“. Още в първия ден от шампионата Илия Сивков грабна два златни медала при момчетата – на скок дължина и 60 метра с препятствия с резултат 6.00 метра и време 8.76 сек.

Шампион в дългия скок при юношите младша възраст стана Добромир Георгиев, който записа 7.07 м в последния си опит. Той завоюва и сребро в късия спринт като пробяга 60-метровата дистанция за 7,14 сек. Малшанс попречи на Георги Демирев да се окичи със златото в скока на височина при момчетата.Талантът от „Хеброс“ скочи 150 см, колкото и Михаил Иванов от Плевен. Титлата обаче бе присъдена на плевенчанина, който преодоля летвата от първи опит. В същата дисциплина при юношите харманлиецът Милко Гемеджиев увеличи колекцията от медали за своя клуб като грабна бронз с постижение 180 см – само 3 см по-малко от шампиона на висок скок Сунай Янушев от „Спринт“ Червен бряг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button