Хасково

Нови компютърни кабинети откриха в гимназията по селско стопанство

ПГСС-ХасковоДва нови компютърни кабинета бяха тържествено открити днес в Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково. Те разполагат с 14 терминални работни станции, закупени със средства по националната програма „Информационни и комуникационни технологии в училище” и съфинансирани от учебното заведение, съобщи директорът Маргарита Топалова.

Целта е да се повиши качеството на професионалното обучение и да се модернизира базата на училището. Предимствата на новите работни станции са, че спестяват електрическа енергия, липсва шум и всички потребителски профили са инсталирани на една машина. 

Едновременно с това днес в гимназията беше отбелязан Денят на лозаря Трифон Зарезан и бе проведен училищния кръг на състезанието „ Млад фермер”. Празникът започна с ритуално зарязване на лоза като знак за настъпването на пролетта. В състезанието участваха три отбора – „ Млад растениевъд”, „ Млад животновъд” и „ Млад механизатор”. Атракцията  на проявата, която предизвика много емоции, беше  демонстрацията на майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут. Призовите места в отделните категории заеха Хасан Бонев – , Млад растениевъд”, Станислав Арабаджиев – ”Млад животновъд” и Илия Димов – ”Млад механизатор”. Директорът на гимназията връчи на 16-те участници в ритуала и състезанието грамоти и предметни награди.

Празникът донесе и добрата новина от конкурса „ Чудото любов”, организиран от Младежкия център в Хасково. Димитър Златанов от 12 б клас спечели първа награда за стихотворение, а Стефан Стефанов от 12 а зае второ място в същия раздел.

ПГСС-Хасково  ПГСС-Хасково 
 ПГСС-Хасково  ПГСС-Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button