Хасково

Здравната инспекция ще пести пари с електронни обществени поръчки

РЗИ ХасковоРегионалната здравна инспекция в Хасково ще разработва система за електронни обществени поръчки по проект с гръцки партньори. Днес представители на здравните власти от двете страни на границата участват в семинар под надслов „Хармонизиране  на процесите на електронните обществени поръчки в сферата на здравеопазването в трансграничния район Гърция- България“.

Стойността на проекта е близо 1 милион лева. Целта му е да се стимулира сътрудничеството между здравните власти в трансгранчиния регион. Освен разработването на системата за електронни обществени поръчки е планиран трансфер на ноу-хау в сектора и обучение на персонала.

Тенденция в ЕС  е обществените поръчки за снабдяване със стоки, услуги, строителни работи в здравната сфера да се осъществяват по електронен път.  Тези електронни комуникации носят и реални икономии за данъкоплатците, посочи на семинара днес директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова.

На срещата присъства и юрист, който разясни основните положения от Закона за обществените поръчки. Гръцките партньори от 4-ти регионален орган по здравеопазване на Македония и Тракия запознаха аудиторията с платформата за реализиране на е-обществени поръчки и е-търгове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button