Хасково

Канализации за „Изгрев“ и „Република“ искат на обсъждането на бюджета

Бюджет 2013Едва неколцина граждани присъстваха на публичното общоградско обсъждане на проектобюджета на община Хасково за 2013 година, което се проведе днес. Освен тях в залата присъстваха още съветници и лидерът на общинската структура на БСП Иван Станчев.

Защо не е предвидено нищо за квартал „Изгрев“, попита Мария Милкова. Газим до колене в мръсна вода, но никой не обръща внимание, каза тя и посочи другият проблем – липсата на детска площадка в квартала.
Работим по отводняване на квартала, но проектът не е лесен, отговори заместник-кметът Нели Станева и допълни, че детската площадка вече е проектирана.

Бюджет 2013

Мария Милкова

Подобен проблем повдигнаха и живеещи в „Република“. В дерето до ул.“Акация“ непрекъснато никнат нови незаконни къщи, а при дъжд става нещо страшно. Нямаме тротоари, нямаме детски площадки, споделиха потърпевши. Построихме отводнителен канал, а в момента правим друг проект, коментира заместник-кметът. По думите й, за да бъдат съборени незаконните къщи, най-напред трябва да се намери друг дом за ромите. Опитваме се да намерим решение на проблема, мястото е голяма язва за Хасково, но всичко е въпрос на финанси, допълни тя.

Предвиденият бюджет на община Хасково за тази година е 50 573 202 лв. Очакваните приходи с държавен характер са 27 288 162 лв., а с общински – 23 285 040 лв. Капиталовата програма основно е насочена по разходване на европейски пари по проекти, основно за ремонт на пътища от общинската пътна мрежа, коментира инж.Станева. През тази година се предвижда да бъдат ремонтирани пътищата до селата Любеново, Стойково, Брягово и Родопи. Те са в тежко състояние след големите наводнения през миналата година.

Около около 15 млн лева се очаква да постъпят в общината по проекти по европейски програми. Предвижда общината да ползва кредит от фонд „Флаг“ в размер на 3 300 000 лева за разплащане на разходите по проектите. През 2013 година ще се търсят допълнителни средства по европейски програми за изграждане на водопреносна система на Кенана, каза още заместник-кметът.

Бюджет 2013Според проектобюджета предвидената субсидия за Клубовете на инвалидите, слепите, диабетоболните и пенсионерите е по 3000 лв. За читалищата се предвиждат 366 854 лв, а за подпомагане на спортните клубове и дружества 100 000 лв. За културния календар на общината са заделени 250 000 лв, а за спортния календар – 65 000 лв.

Проектобюджетът ще бъде гледан на следващото заседание на Общинския съвет, насрочено за 1 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1122
1122
16.02.2013 9:28 9:28

Като са незаконни къщите-цигански и като ги събориш какъв нов дом ще им намираш,откъде на къде?Ебати управниците,значи тулерираме беззаковието.Или защото са избиратели на Узунжовеца?Ебати де*илите с каква уста го казва това,зам кметицата подлога.Ама и тая вода ще изтече,че тогава да видим.Като е незаконно,как плаща вода,ток,без да са адлесно регистрирани-кмета и зам кметицата ли им плащат?Българи да присъстваме на обсъждането на пр.бюджета и да не разрешим това да се случва…

2244
2244
16.02.2013 20:28 20:28

По логиката на тази зам.кметица аз да си построя една барачка на жълтите павенца и като ми я съборят да ми намерят апартаментче в София аъ?

Back to top button