Хасково

Едноминутно мълчание и венец за 128 години от рождението на Асен Златаров

Патронен празникС едноминутно мълчание учениците от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ почетоха патрона си. С кратък рецитал и поднасяне на венец, те отбелязаха 128 години от рождението на изтъкнатия български учен, писател, общественик и публицист.

Учениците от хасковската езикова гимназия посветиха цялата седмица на патрона си. В часа на класа в понеделник всички класове отбелязаха събитието с беседа за живота и делото на Асен Златаров.

Изготвен беше специален кът, беше подредена и изложба с табла за дейността и постиженията на Златаров.

В сряда в училището се проведе среща с Митко Василев, бивш ученик на гимназията, а в петък учениците от 8 клас гледаха филм, посветен на патрона на гимназията.

Проф. Асен Златаров е роден в Хасково на 16 февруари 1885 година. Произхожда от виден възрожденски род, оставил дълбоки следи в живота на града с родолюбивата си дейност.

Още за Асен Златаров можете да прочетете тук

Патронен празник Патронен празник
Патронен празник Патронен празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
16.02.2013 20:18 20:18

Поклон…дълбок поклон.

Гербер
Гербер
17.02.2013 15:08 15:08

Къде са зам.премиера,министъра,който е от Хасково?Това е срам и позор и за двамата и за цялото правителство.Ще зарязва лозички,това по важно ли е от това да почетеш паметта на един велик Българин.Простотията дали ще свърши някога?

Back to top button