Регион

Свиленградчани със сълзи в очите на протест срещу лошия живот

ПротестътСтотици свиленградчани излязоха на протест срещу високите цени на тока. Те се събраха пред сградата на общината, където по това време беше министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той обаче не излезе при протестиращите, а прие четирима техни представители.

Недоволните свиленградчани не изчакаха резултата от срещата и тръгнаха с викове към сградата на EVN в града. По-късно представителите им на срещата се присъединиха към тях.

ПротестътТе обаче не останаха доволни от разговора си с министъра. Той ни обясни колко милиони са похарчени в едно от дружествата, но това не ни успокоява обясниха те.

Министър Добрев припомни, че от вчера са разпоредени спешни законови промени, които да ограничат харчовете на ЕРП-тата и да създадат възможност за контрол над разходите им.

ПротестътСтотиците недоволни обаче се обединиха около тезата, че всички управляващи са виновни за сегашната ситуация. Протестът се превърна в недоволство срещу начина на живот в страната.

Не може да плащаме двойни и тройни сметки за ток и в същото време да имаме пари за храна, лекарства и за всичко останало, споделиха възрастни жени със сълзи на очите. По-младите пък буквално изригнаха срещу ситуацията с викове „Мафия“ и „Вънка“, насочени както срещу електроразпределителните дружества, така и към всички политици.

Ще продължим колкото можем, защото ножът е опрял в кокала и повече няма накъде, обявиха на финала на протеста участниците в него. След края на протеста няколко възрастни мъже пресрещнаха пристигащия за среща с членовете на ГЕРБ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се оплачат и на него от високите си сметки и лошия  живот.

Видео Вижте видео репортаж от протеста

Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
16.02.2013 20:23 20:23

Да си върнат ограбеното,без бой,иначе…

Анонимен
Анонимен
16.02.2013 23:23 23:23

Явно на хасковлии не им пречат сметките за тока щом не излизат на протест, а оставят свиленградчани и харманлийци да ги отсрамват. В неделя в 11 на площада в Хасково ще има протест. Елате и покажете, че не могат да ви тъпчат и вие да си траете!!!

Back to top button