Хасково

Задържаха рецидивисти при опит да „атакуват“ Обредния дом

Снимки от МВРДвама мъже, извършили серия от обири, са задържани при поредния опит за грабеж. Снощи 36-годишният Г.П. и 32-годишният Р.А. се „атакували“ Обредния дом в Хасково, откъдето са се опитали да задигнат две метални каси.

Снабдени с латексови ръкавици, маски на главите и чорапи на обувките, двамата счупили патрона на входната врата с „кози крак“ и отвертка. Преди да проникнат в помещението, мъжете счупили охранителните камери и датчиците на разположените там охранителни камери на полицейския СОД. Точно в този момент те попаднали в полицейския капан. Минути преди това криминалистите задържали и чакащия ги в лек автомобил „Ауди А6“ И.И. на 34 г. По първоначални данни в двете касети имало 4 200 лева.

Снимки от МВРВ хода на разследването, проведено под наблюдението на Хасковската районна прокуратура, криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления – обири на касите на БЧК, на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград. Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари тази година Х.М. на 34 години, участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали.

По първоначални данни стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 000 долара и 2 500 евро. Освен пари от разбитите каси те прибирали златни накити и документи.

Двамата са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Излежавали са и присъди за това, уточняват от МВР – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.02.2013 8:57 8:57

dghsdfha

гражданка
гражданка
19.02.2013 9:28 9:28

Добре,като ги знае полицията, защо до сега не са задържани а са на свобода и правят зулуми?

Back to top button