Хасково

Хасково почете Левски с възпоменателна церемония

Възпоменателна церемонияС възпоменателна церемония Хасково отбеляза 140 – годишнина от Обесването на Васил Левски. Тя се състоя в двора на едноименното училище.

Пред паметника на Апостола венци и цветя поднесоха представители на местната и държавна власт, политици, военнослужещи от хасковското поделение, ученици и граждани.

Днес България отново прекланя глава пред своя герой. Васил Левски нямаше да остане в нашата история, ако не беше неговата теория за революция, ако не бяха неговите идеали, каза в словото си секретарят на община Хасково Атанас Димитров. Той припомни факти от живота и делото на Дякона, като изтъкна че Левски не е само създател на революционни комитети.  Левски принадлежи преди всичко на България и българите, но неговите прозрения и непримирим дух принадлежат на цялото човечество, каза още  Димитров.

Паметта на Апостола бе почетена с едноминутно мълчание и падане на колене.

 Възпоменателна церемония Възпоменателна церемония 
 Възпоменателна церемония  Възпоменателна церемония

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТУРЧИН
ТУРЧИН
19.02.2013 15:35 15:35

България една е и Левски е един.
Поклон,пред най великия син на майка България…

Back to top button