Хасково

Операцията на поясния прешлен на 13-годишното момиче – успешна

Прозорецът, от който е паднало момичето13-годишното момиче от СОУ „Васил Левски“, което преди ден падна от прозорец на училището, днес е оперирано. „Операцията на счупения поясен прешлен мина успешно. Имаше опасност от парализа, но прешленът не е оказал сериозна компресия на гръбначния мозък. Фрагментите са наместени и са използвани титаниеви импланти, с които е стабилизиран сегментът“, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на МАБЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков.

Припомняме, че след инцидента седмокласничката бе приета в областната болница с черепно-мозъчна травма, травма на коремните органи, фрактура на прешлен и фрактура на глезен. „Засега втора операция на глезен не се налага. Ортопедите са извършили мобилизация, поставен е гипс на крака, предстои да се направят нови снимки и ако се наложи чак тогава момичето ще бъде оперирано“, уточни д-р Близнаков.

13-годишната ученичка ще остане в болницата поне още седмица. Гипсът ще бъде махнат след месец. Какъв обаче е срокът, който ще е необходим на детето да се възстанови, д-р Близнаков не се ангажира да прогнозира.

Все още не е ясно защо момичето се е качило на прозореца на тоалетната на четвъртия етаж на училището и как е паднало от там. Според полицаите няма данни за престъпление. Но дали става въпрос за нещастен случай или момичето е скочило само, никой още не може да отговори. Причината е, че ученичката няма спомен за инцидента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button