Регион

В Бисер притеснени, че възстановяването ще спре с оставката на кабинета

БисерПодписка в подкрепа на правителството на Бойко Борисов стартираха жителите на харманлийското село Бисер. Около 60 бисерчани излязоха тази сутрин на площада в селото. Едни нарекоха събирането сбирка, други – митинг, а трети – протест. В крайна сметка жителите на най-пострадалото при наводненията миналата година село в Южна България село започна подписка в подкрепа на кабинета на ГЕРБ.

Организатор на инициативата е Тянка Георгиева. Идеята се появила спонтанно след депозираната в Народното събрание оставка на правителството. „Искаме да го помолим да не ни оставя в този труден момент за България и искаме да му кажем, че заставаме зад него и неговото правителство и го подкрепяме“, каза за Haskovo.info Тянка Георгиева.

Бисер Снощи е било изпратено писмо до Министерски съвет и председателя на Парламента Цецка Цачева с искане думите им в подкрепа на настоящото управление да бъдат прочетени в пленарна зала.

В село Бисер живеят над 800 човека. Причината за малкото хора на площада днес организаторите обясниха с това, че е работен ден и голяма част от възрастните хора са трудноподвижни. Затова от снощи дейци минавали по къщите, за да събират подписи. Така днес до обяд бяха събрали над 150 парафа.

БисерВ началото подписката беше на бели листове, от които не беше видно по никакъв начин за какво хората се подписват. След забележки, отправени от жители на селото, на листовете беше написано, че подписката е в подкрепа на управлението на Бойко Борисов. 

„Хората знаят още от снощи за какво е протеста и за какво се подписват“, оправда се Катя Тодорова, която събираше подписите.

БисерОсновното притеснение на хората в Бисер всъщност е, че следващото управление няма да продължи започнатото от това правителство възстановяване на селото.

Бисерчани бяха категорични, че днешното събитие не е политизирано, въпреки че сред тях беше и общинският координатор на ГЕРБ в Харманли Наталия Пачеманова.

„Както виждате аз се опитвам да не вземам думата, просто присъствам и подкрепям хората. Искам да подчертая и, че съм в отпуск“, каза Наталия Пачеманова.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.02.2013 15:08 15:08

Стокхолмски синдром!

Васил Русев
Васил Русев
21.02.2013 15:51 15:51

абе къв стокхолмски синдром бе-хората им бяха разрушени къщите останаха без дрехите на гърба си идете сега и вижте къде живеят-в палати за които не са си мечтали.Нови бели къщи Просто са благодарни за разлика от други които не виждат по далече от носа си

!!!
!!!
21.02.2013 15:53 15:53

3

Анонимен
Анонимен
21.02.2013 17:06 17:06

Кой им разруши къщите!Нали точно държавата в лицето на МО е отговорна за скъсания язовир според прок*ратурата!И защо на едни големи къщи ,ана други дръжки?

Илия Трендафилов
Илия Трендафилов
21.02.2013 20:55 20:55

Днешният митинг който се проведе в с- Бисер е организиран от ГЕРБ-Харманли. Именно гербаджиите промиват мозъка на бисерчани-като създават изкуствена паника, че след като си отиде Бойко и вече няма никой да им построи къщите. Дори бисерчани не са наясно -че средствата за построяването на къщите не са от ГЕРБ- а са от дарения от цялата страна дори и от чужбина ; от бизнесмени ; от строителни фирми; от общината ; от отделни граждани и всичко това си го преписаха като заслуга от Правителството на ГЕРБ. Язовира в с.Иваново е собственост на полигона към МO, а Гражданска защита и борбата срещу авариите и стихийните бедствия са към М-ство на вътрешните работи.За бедствието в с. Бисер и язовира в с.Иваново носят отговорност министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов-затова много често посещаваха и с.Бисер. А за къщите няма смисъл бисерчани да се страхуват и да пълзят след Бойко Борисов-защото и останалите ще бъдат построени през тази пролет-най-важното е че средствата са осигурени. Цяла България не иска повече да вижда Бойко Борисов- а бисерчани продължават да ронят сълзи по него. Така ли в цялото село не може да се намери поне един грамотен и достоен българин да им разясни – че за тези 23 години – само за 4 години мандат ГЕРБ съсипаха България…

komentator ot Biser
komentator ot Biser
22.02.2013 8:56 8:56

Живея в Бисер, пострадал съм от наводнението. И мога да ви кажа, че ние сами си организирахме митинга, като поканихме хората от ГЕРБ да ни подкрепят. Защото точно Цветанов беше 1 месец в Бисер и ни знае вече по имена!!! Попитайте Лисков къде беше! Чудеше се как да си спасява задника, вместо да е сред нас! Как помогна на мен, на семейството ми този кмет? На съседите ми? И какъв е този Стефан Танев – някакъв областен лидер – не е стъпвал в селото ми, а има мнение! Ние подкрепяме правителството на герб, защото то ни спаси – а местната власт абдикира! Не приемам да ни въвличате в интриги, клевети и лъжи!

Анонимен
Анонимен
22.02.2013 9:00 9:00

Не понасям Лисков и комунистите като цяло, обаче трябва да има яснота защо те не са били постоянно в Бисер, както и другите партии. Причината е, че върхушката от ГЕРБ яхна вълната по съвет на ПР-арите си или поради плиткоумие и не позволи никой друг да дойде там и да свърши нещо, пък и на никой друг не му е работа – това си е работа на държавата.

Роден съм в с.Бисер
Роден съм в с.Бисер
22.02.2013 9:44 9:44

Почти всичките които се показаха и говориха на митинга ги познавам какви нагаждачи са-който е на власт те са винаги след тях-дори и някои от тях бяха много изявени комунисти-но това са глупости в другото е проблема.Някой казва,че само ГЕРБ се притекли на помощ и Цветанов бил 1 месец в Бисер. Ами досега кои бяха управляващите нали са от ГЕРБ.И друго-знаете ли,че Лисков е бил заплашен и предупреден да си затваря устата-че ще го последва затвор. Цветанов и Аню Ангелов много добре са знаели,че единствено те са отговорни за бедствието-но целта е била да настроят жителите на село Бисер против кмета на Община Харманли и затова толкова дълго продължи разследването и досега не се знаеше истината. Най-после делото е във ВОЕННА прок*ратура Пловдив – не срещу кмета на Община Харманли- а срещу Аню Ангелов и Цветан Цветанов- . Бисерчани въобще не оцениха помощите и даренията от обикновените граждани и фирми от България и чужбина- въобразявайки си , че ако не бил гузният Цветан Цветанов осигурил средствата от „ДЖОБА СИ“ и къщите нямало да се построят.Независимо кой управлява държавата при такива бедствия – винаги държавата е помагала .

Back to top button