Хасково

Протестиращи се скараха, искат България да се събуди

протестНа висок емоционален градус  мина сбирката на митингуващите в Хасково, дошли  в съботния ден в Бизнесцентъра  да систематизират исканията си и да ги изпратят на президента и организаторите на големия национален протест в неделя.

Още в началото те енергично се обявиха срещу появата на представители на гражданското движение ДНЕС. Това е нечестно, никой от тях не се е явявал на протестите досега, заяви актьорът Янко Митев. Само който е участвал в протестите, има право на изказване, допълни инж. Недялко Вапцаров. Ние първи започнахме борба срещу монополите и вече  имаме спечелено дело срещу мобилен оператор, контрира художникът Симеон Тодев, координатор на ДНЕС. Част от недоволните напуснаха залата. Досега сме правили 30 митинга, някой иска да вземе диригентската палка, обобщи Георги Бакшишев, един от лидерите на пенсионерите.

Пред около 25 души Димитър Илчев прочете исканията на гражданите: парламентът да приеме   закон, ограничаващ произвола на монополите,  МВР да гарантира сигурност и да ограничи ботавата престъпност, да се осъществи  реформа в избирателния закон, съдебната власт, образованието, да се преразгледа категоризацията за ранно пенсиониране. Демонополизация на НЗК,  адекватно осигуряване и заплащане на лекарства за тежки заболявания, спешна комасация на земята, граждански контрол при броенето на изборите на всички нива допълват списъка от 34 точки.

В  изпълнени с патос  изказвания не липсваха предложения като : минималната заплата и майчинските да станат по 1000 лв,  администрацията да се съкрати наполовина, да се въведе електронно гласуване. Служебното правителство ще бъде мафия от мижитурки, затова трябва да изпратим исканията си до кръглата маса, която ще бъде формирана, прозвуча глас от залата, който призова за нов морал в политиката.

Болно ни е, че младите хора не идват, за да се събуди България, страхът ни превръща в подлеци, искаме работа и хляб, казаха  още на малобройното събрание. Всички се съгласиха, че „не е важно коя партия ни управлява, важно е народът да е добре”.

Междувременно стана ясно , че група хасковлии са заминали  на подобна среща, организирана от инициативен комитет в Сливен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
23.02.2013 14:22 14:22

Движение днес което е регистрирано като партия и присъствалия на протестите Бакшишев подведоха хората от протеста че днес се събираме да изберем личности за инициативен комитет които да представляват протестиращите.Бяхме изумени като видяхме залата подготвена за събрание на Днес.По стар ПАРТИЕН АПАРАТЕН модел бяха решили да излъжат протестиращите.Именно за това и напуснахме залата и не им влезнахме в схемата.

Анонимен
Анонимен
25.02.2013 7:43 7:43

Който не ползва буквите на Кирил и Методий, да отива да дава акъл в другите страни, където ползват използваните от него букви.
Ей за това сме на това положение, ние не можем да пишем, не си познаваме азбуката, какво да очакваме?

МЪТНАТА ВОДА
МЪТНАТА ВОДА
24.02.2013 14:20 14:20

Янко да отива да си лижи гъзъ на кмета и да му целува к*ра а не да се прави на лидер.Щото водата на кмета изтича та и неговата де…

охо
охо
24.02.2013 13:33 13:33

Гюведжар и алкапоне-кой не знае Янко,кой не познава Кауня!

МЪТНАТА ВОДА
МЪТНАТА ВОДА
24.02.2013 8:39 8:39

А бе еей,кой е тоя Янко Митев бе кой?Къде е бил до сега,откъде е,от кой квартал е,работи ли,не работи ли,къде работи?Изведнъж Янко Митев.При Янко Митев.
АВТОБИОГРАФИЯ искаме,
с чисто,неопетнено минало.
Иначе и той при ТИКВАТА,така ЕСАТ!Внимавайте в мътната вода щото…

Georgi Marinov
Georgi Marinov
24.02.2013 5:18 5:18

izviniavam se za pravopisnite gre6ki no no biax iskrenno razvalnuvan

Georgi Marinov
Georgi Marinov
24.02.2013 5:13 5:13

Grajdani na Xaskovo izviniavam se se purvo za 6rifta maimuniza no s nego sam sviknal triabva vseki edin ot nas da razbere 4e ve4e e do6lo Vreme Razdelno 4e vseki edin ot nas triabva da re6i iska li pove4e da bude ograbvan ot sobstvenata si Durjava iska li da jivee dostoino iska li vse o6te dezata mu da se nari4at Bulgari- za6toto kakto e trugnalo skoro mai niama da sa zatova neka v Nadelia 11 4asa da se saberem na plo6tad Svoboda i da kagem Stiga Gospoda politizi ste ni doili Ovzata ve4e e luv i ako ne sse saobrazite revat na tozi Luv taka 6te vi izduxa 4e nikoi niama pove4e da se seti za vas za6toto kolkoto i da ni tupkaxte unijavate i uveriavaxte 4e sme negramotni i bturpelivi i obezvereni nie se sramuvame ot Vas i ni Pisna i niama pove4e da pozvolim da bez4insvate s Nas za6toto takava e Voliata ni Voliata na nas Bulgarskiat Narod ta tova e Xaskovlii da se izpravim i da budem dostoini i s viara puk kakvoto 6te da stava

a to 6te vinagi po Dobro ot tova koeto ni predlojixa dosega Gospoda Politizite i ako ne iskame da 4akame o6te 20 godini v mizeria i ni6teta Da BUdem Grajdani i sami da poemem bude6tite sadbini na Bulgaria s uvajenie i Viara vav Vas Georgi Marinov -edin ot vas

www
www
23.02.2013 16:46 16:46

Ей,ама опасни сте-снаха му работела в някакво училище и това е страшно престьпление!!! Аз затова не участвам в протести -щото винаги се намират умници,които да намират кусури на всичко и всички.А пьк да предложат те нещо-не щат.

Сашка Бакшишева
Сашка Бакшишева
23.02.2013 15:11 15:11

А бе господин Бакшишев защо не я грабне тази палка некадърния ти син а стой вързан за жена си на служба в оу . Любен Каравелов !!! И попйтаите снаха си Сашка Бакшишева дали цялата и рода не работи в училището , а ти дърт комунист говориш за диригентска палка !!!

ЕСАТ
ЕСАТ
23.02.2013 14:59 14:59

ДО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ХАСКОВО НЕКА ВСИЧКИ ДА ДОЙДАТ НЕДЕЛЯ В 11 ЧАСА НА МИТИНГ А НЕ ДА ЧАКАТ НА ГОТОВО ……ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА ГОСПОДА ПРИ Г-Н ЯНКО МИТЕВ

За Хасково
За Хасково
25.02.2013 8:54 8:54

Драги съграждани …ОСТАВКАА НА КМЕТА И НЕГОВОТО
ОБКРЪЖЕНИЕ…..ОСТАВКА….ОСТАВКАА…

Back to top button