Хасково

Протестът блокира пътя за Турция и Хасково – Димитровград

ПротестътХиляди жители на Хасково и Димитровград се включиха в националния протест. В областния град митингът започна на централния площад „Свобода“ с изказвания на представители на пенсионерските съюзи, които обаче в един момент бяха изгонени от сцената и тя беше превзета от десетки младежи.

Те се обявиха за нови правила, свобода и достоен живот. Скандиращите поискаха съд за политиците и мажоритарни избори, при които се гласува за конкретни хора, а не за партийни листи.

ПротестътНедоволните издигнаха бесилка на площада и призоваха протестите да продължават. Недоволството ескалира освен срещу монополите и държавното управление, и към местната власт.

По-късно множеството спонтанно реши да тръгне към Димитровград и да блокира движението по пътя. На отбивката за Пловдив обаче протестът тръгна към международния път и остана там. Стотици автомобили бяха принудени да търсят обиколни маршрути.

ПротестътВ същото време протестното шествие в Димитровград обиколи централните улици, хвърли жълти стотинки пред офиса на EVN и се отправи към изхода за Хасково.

Там обаче за разлика от предишните дни хората не спряха, а продължиха към областния град. Така на практика едното платно на пътя Хасково – Димитровград остана блокирано за часове.

Двете шествия се срещнаха на международния път. Част от тях се върнаха в Хасково.

Видео Вижте видео репортаж

 

Протестът Протестът
Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
www
www
24.02.2013 14:40 14:40

Ами време е пенсиите да ги изгоним.

p
p
24.02.2013 17:03 17:03

А, то пък,като ви гледам младите хеле този на трибуната,не знам,кой трябва да ни дойде на помощ.

Мариана
Мариана
24.02.2013 18:48 18:48

Ами време е пенсиите да ги изгоним.: – Това е първият коментар, какво повече да се каже- толкова много ми прилича на изказването на Бойко. Между другото искам да вметна, че ако не бяха пенсионерите на Хасково, нямаше кой да излезе на площада. Не живея в Хасково, но наблюдавам протестите в цялата страна, включително и в Хасково, защото близките ми са там. Първият протест в Хасково беше изцяло от възрастни хора, срамота е днес да се отнасяте по този начин към възрастните хора. Май трябва да има протести и за обща култура. Нямам думи!!!

um
um
24.02.2013 20:24 20:24

za sagalenie kulturata na 1,2 pone pokolenija e kato kaca palna s laina!!!samo po6lost ,neblagodar6tina,uvagenie-nikakvo?!!!4algata,prostotiite i dr.faktori-dovedoha vsi4ko do tova pologenie?!!!!! na vi demokracija-anarhija!!!!!prekaleno mnogo ne6ta se pozvoliha da se slu4at v tazi dargava ve4e pove4e ot 20 godini??!!!nali sme ,,demokrati4na-evropeiska dargava,,?!!dargava na mafioti,mutri,prostaci-4algari i t.n.!!!!!! taka e za sagalenie-krivorazbranata demokracija-anarhija-prostotija!!!!!po goljama 4ast ot naroda si go zaslugava-kakvoto si nadrobi6,tova 6te sarba6?!!!!!

mihaela
mihaela
24.02.2013 21:06 21:06

Bravo na haskovlii
Mladi ,vuzrasni nqma znachenie vajnoto e che se chuva glasa na naroda 🙂 Neka da ima protesni nie sme bulgari bednqci ne yunaci
Robi sme ne samo v chujbina, a i v bulgariq 🙂 Vsichki bulgari v chujbina se gordeqt ,che nashite sanarodnici protestirat i si tursqt pravata BRAVO

kamen
kamen
25.02.2013 8:57 8:57

dobroutro na haskovo niyakoy mojeli damikaje imali po visoki danatsi ot HASKOVO v bg stiga s tozi uzundjovets sttiiiiiggggggggggggaaaaaaaaaaaaa AMAN OT NEGO

sisa
sisa
25.02.2013 13:37 13:37

Определено точно тези стари комунисти нямат работа на трибуната,но нямат работа и 14-15 годишни деца.Да браво,че ходят на протестите,но ходят не защото знаят какво искат или какво ще е добре за тях,а да си губят времето и защото явно им е забавно.На 100% съм сигурна,че и на идея си нямат за какво става въпрос…..

Член на инициативен комитет Х-
Член на инициативен комитет Х-
25.02.2013 15:19 15:19

Господа с такива несериозни разсъждения и делене на комунисти и антикомунисти особено на протестни митинги – нищо не може да се постигне. Когато се борим за правата си или за определена цел – трябва всички да сме обединени, а не разделени. Знаете ли кой е доволен от Правителството на ГЕРБ -тези 600 000 държавни служители-които не произвеждат никакъв продукт -а лежат на нашият гръб/на данъкоплатците/. Ние всички се борим за нормални условия на живот и стандарт и за работни места на които да работим и то в България. Когато обвинявате да кажем дадени политици-/било комунисти или капиталисти/добре е да цитирате персонално и имена а не да поставяте под един знаменател и повечето обикновени българи-които в нищо не са замесени. В Харманли също и ние правихме митинги и подкрепихме всички градове. На нашите митинги присъствуват от всички слоеве на населението – млади и стари и от всички политически сили и всеки има достъп до микрофона- по желание…..

Back to top button