Регион

Потвърдиха присъдата на Данаил от Симеоновград, намалиха тази на Живко

Черен ВеликденПловдивският апелативен съд потвърди присъдата на шофьора Данаил Георгиев от Симеоновград за катастрофата на „Черния Великден“. Той беше осъден от Хасковския окръжен съд на 12 години лишаване от свобода и лишаване от правото да управлява автомобил за срок от 15 години.

Със своето решение апелативните магистрати намаляват присъдата на братовчеда Живко Желев, който е предоставил автомобила си, от 10 на 7 години лишаване от свобода и от 13 на 10 години без право да управлява МПС.

Черен Великден

Данаил и Живко

В нощта на Великден 2011 година Данаил Георгиев блъсна на тротоара група младежи от Симеоновград. Шестима загинаха на място, а двама бяха ранени. Шофьорът е бил пиян и е карал с над 130 километра в час.

Апелативният съд е приел, че по отношение на подсъдимия Желев първоинстанционният съд е надценил отегчаващите и не е съобразил превеса на смекчаващите отговорността обстоятелства, пише в решението на пловдивските магистрати. Като такива се посочват чистото съдебно минало, младата възраст, разкаянието и опитът му да въздейства върху шофьора докато увеличавал скоростта.

Черен ВеликденРешението на Апелативния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Родителите на загиналите младежи приемат решението трудно. Не сме доволни, искаме по-високи присъди за убийците на децата ни, каза пред Haskovo.info майката на Гошо Славка Митева. Мотаем се две години по съдилищата, а децата изгниха. Ако трябва ще стигнем и до Страсбург, допълни тя.

Междувременно парите за мемориален комплекс на мястото, където загинаха шестимата тинейджъри, са почти събрани. Близките им се надяват до 23 април, когато се навършват 2 години от смъртта на Гошо, Яница, Мелин, Евгени, Трифон и Красимир, той да бъде готов.

Видео Вижте видео репортаж с коментарите на близките и адвоката на Данаил Георгиев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button