Хасково

Няма конско и пилешко с вода в хасковските магазини

ПроверкиВ магазинната мрежа в област Хасково не са открити продукти, за които има съмнения, че може да съдържат конско месо, съобщиха за Haskovo.info от Областната агенция по безопасност на храните. Засилените проверки започнаха след като в голяма търговска верига бе открита лазаня с конско месо, отбелязано на етикета като говеждо.

Проверихме всички складове на едро, но не открихме нищо съмнително. Въпреки това проверките ни няма да спрат, коментираха от агенцията.

Инспекторите провеждат в момента и засилени проверки на пилешко месо. Според новите стандарти, водният разтвор в пилешкото филе не трябва да надхвърля 3,4 %, а в охладеното пиле – не може да е повече от 4,3%. Гратисният период за търговците изтече. Пилешкото с по-високо съдържание на вода може да бъде насочено към заведенията за обществено хранене, защото няма проблем когато премине през термична обработка. Забранено е обаче предлагането на продуктите по щандове в магазинната мрежа, уточниха от Агенцията по храните.

Засега нарушители не са открити. Освен търговските обекти ще бъдат проверени и производителите на пилешко месо, които в нашата област са двама в Свиленградска община. Санкциите са от 5 000 до 10 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11111
11111
26.02.2013 22:16 22:16

NQMA AMIIIIIIIIIII

Back to top button