Хасково

11 на сто от учениците отсъстват, грипна ваканция няма

Отсъстващи ученици11 на сто от хасковските ученици не посещават занятия, показва справка на Регионалния инспекторат по образование. Най-голям е броят на отсъстващите ученици в основно училище „Г.С.Раковски“ – 20 %.
Не може да се твърди обаче, че причина за всички отсъствия е заболяване от грип, коментира пред Haskovo.info началникът на РИО Иван Панайотов. Засега основания за обявяване на грипна ваканция няма, смятат и от Регионалната здравна инспекция, въпреки че през последната седмица броят на болните от вирусни инфекции и ОРЗ отново се доближи до епидемиологичните стойности – 239 на 10 000. Прагът за обявяване на грипна епидемия в Хасково е 310 на 10 000, но когато има основания за това не се чака достигането на този брой.

В момента обаче циркулират различни вируси като най-често срещаният грипен вирус е т.н. свински грип. Кашлицата е характерен симптом при повечето болни, които нерядко стигнат до усложнения като пневмонии и отити, предупреждават личните лекари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NE
NE
27.02.2013 14:52 14:52

pxaxxxaxxa nyama i da imate gripna 😉

Back to top button