Хасково

Превозвачи спират работа ако не отложат нивомерите, касовите апарати и новия закон по регламент 181

АвтогараПревозвачите от цялата страна са готови да спрат да работят от 1 април ако не бъдат удовлетворени исканията им за отлагане във времето на въвеждането на нивомерите, касовите апарати и новия закон по регламент 181, съобщи за Haskovo.info собственикът на фирма „Арда Тур“ Себахтин Исмаил.

Това е било решено на среща на автобусни превозвачи от цялата страна вчера.

Според Исмаил нововъведенията се недомислени, тъй като са неприложими на 100%. „Въвеждането на касови апарати със специален софтуер в градския транспорт не може да стане, особено в големите градове, където линиите са натоварени. Техниката няма възможност да издаде бързо толкова много билетчета. Освен това касовите апарати работят, когато имат връзка с НАП, а при автобусните линии по селата такава връзка липсва.“, уточни Себахтин Исмаил.

Освен отлагането във времето на нивомерите и касовите апарати, от бранша искат и отмяна на новия закон по европейски регламент 181, който влиза в сила от 1 март и се отнася до обезщетението на багажите. Според една от промените в него превозвачите трябва да правят застраховка на един пътник за 220 000 евро. „Има и други утежнения, които автоматично ще вдигнат цената на билетчето със 100%„, коментира Исмаил.

По думите му ако има разбиране от страна на Народното събрание и Министерството на транспорта, протести няма да има. В противен случай превозвачите са готови да спрат да работят от 1 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КЪР-К*Р
КЪР-К*Р
27.02.2013 13:07 13:07

Тоя фес не разбра ли че времето му изтече,като не може няма да работи,ама дахлия с дахлия…

Back to top button