Хасково

МБАЛ-Хасково сред болниците с най-голямо намаление на просрочени задължения

ImageМБАЛ-Хасково е сред лечебните заведения в страната с най-голямо намаление на просрочените задължения през последните четири години. Това показва справка на Министерството на финансите.

В момента просрочените задължения на хасковската болница са около 3 млн.лв., съобщи за Haskovo.info управителят д-р Славчо Близнаков. За сравнение през 2010 година задълженията са за над 4,6 млн. лева, през 2011 – 3,6 млн.лв, а през 2012 – 3 млн.лв.

През последната година болницата е намалила дълга си със 700 000 лева. Има значение кога се изготвят подобни справки – дали на 1-во или 20-то число от месеца. Ние в петък подписахме анекс със Здравната каса и очакваме превод на заработените през януари пари. Така че утре ще направим плащане от половин милион лева, каза още д-р Славчо Близканов.

Старите задължения са натрупани от доставка на медикаменти, правени преди години, уточни той.

За разлика от хасковската, димитровградската многопрофилна болница е в списъка на лечебните заведения с най-голямо увеличение на просрочените задължения от 2009-та година насам – с над 1,1 млн.лв. От 458 000 лв. през 2009-та, дълговете й в края на януари 2013 година надхвърлят 1,5 млн. лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
valentina
valentina
28.02.2013 9:23 9:23

Всичко това е постигнато благодарение на Д-р Близнаков и неговият екип! Благодарни сме! Дано не ни вземат Изпълнителния директор! Толкова много направи за болницата и персонала и продължава! Хвала на този човек!

Back to top button