Хасково

Недоволни връчиха подписка в общината за по-ниски такси

ПротестОколо 100 хасковлии се събраха в центъра на града и издигнаха искания за по-ниски местни данъци и такси, цени на тока и водата. От вчера до днес са събрани около 500 подписа, които бяха отнесени до сградата на кметството с шествие и връчени на секретаря на Община Хасково Атанас Димитров.

Настояваме такса смет да падне наполовина и да бъдат намалени всички местни данъци и глоби, както и цените на тока, водата и всички услуги, заявиха протестиращите. В центъра на протеста бяха представители на част от пенсионерските съюзи.

ПротестИмам два апартамента – един на „Лебеда“ и един на улица „Одрин“. За единия плащам 100 лева данък, а за другия над 200 – това не е нормално, обяви възрастна пенсионерка, която се оплака, че животът става все по-труден. От пенсионерските съюзи пък заявиха, че в града има цели 4, а само един от тях, който бил създаден лично от кмета Георги Иванов, получавал субсидия. Искаме клубове с щатни секретари към общината и субсидии за всички пенсионерски съюзи, обяви Атанаска Митева.

По-младите протестиращи се обявиха и срещу синята зона в града, която завземала все по-големи пространства и заявиха, че таксите за паркиране на практика са един допълнителен данък.

ПротестШествието поиска да се срещне с председателя на общинския съвет Иван Иванов, но вместо него пред сградата на кметството ги посрещна секретарят на общината Атанас Димитров. Той им обясни, че е добре протестите да бъдат организирани по законния ред, тъй като днес те не са имали разрешение. Въпреки това прие исканията им.

Искаме утре на сесията на общински съвет нашите искания да са първа точка и да бъдат приети, заявиха недоволните. Димитров обаче им обясни, че това няма как да стане, защото има ред, по който се входират докладни за заседанията на местния парламент.
Тогава стотината протестиращи започнаха да скандират „Оставка!“. Исканията на народа са по-важни от всичко друго, казаха хората и заявиха, че протестите ще продължат и в следващите дни, а утре ще присъстват на сесията.

Атанас Димитров предложи на протестиращите да издигнат инициативен комитет до 15:00, чиито членове да се срещнат с председателя на Общински съвет – Хасково Иван Иванов, за да обявят своите искания.

 Протест  Протест
 Протест  Протест
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sitity
sitity
28.02.2013 13:45 13:45

„Имам два апартамента – един на „Лебеда“ и един на улица „Одрин“. За единия плащам 100 лева данък, а за другия над 200 – това не е нормално, обяви възрастна пенсионерка“ . Ами продай ги и иди под наем като повечето млади семейства и няма да плащаш данък. С два апартамента да ревеш, че ти е голям данъка, е меко казано… нахално.

лллллллллл
лллллллллл
28.02.2013 13:49 13:49

Кой го написа този адреЗ

1
1
28.02.2013 14:04 14:04

1

osman
osman
28.02.2013 14:29 14:29

hayde vsi4ki utre pred savata za danatsite ot 10 004asa sabudise HASKOVO vreme e

протестиращ
протестиращ
28.02.2013 15:59 15:59

https://www.facebook.com/events/117632038420676/
Не всеки може да излезе да протестира през работно време, затова всяка вечер в 18 часа шепа хора се събират пред областният съвет, който желае може да се присъедини, да се обменят идеи и на 03.03.13 г. ПРОТЕСТЪТ да бъде с ясни идеи и искания, а не всеки да се оплаква колко е недоволен и да седи в къщи на топло. Който желае може да заповяда, нека всеки изрази мнение и нека направим нещо или поне се опитаме в името на самите нас !!!

ГРАЖ ДАНИН
ГРАЖ ДАНИН
28.02.2013 18:09 18:09

До А.Димитров и Ив.Иванов тия закони и правилници за които говорите,утре другия ден няма да ги има и вас няма да ви има.Затова обърнете внимание на хората…

Back to top button