Хасково

Ротари клуб Хасково събира средства за изявени хасковлии

Ротари клуб Хасково„Кутия на успеха“ е една от благотворителните инициативи, която прави за втора поредна година Ротари клуб Хасково. Идеята била на д-р Исмаил Мустафов. Кутията присъства на всяка сбирка на ротарианците и в нея всеки от членовете, който е имал успешен ден, слага пари.

В края на ротарианската година, която изтича на 1 юли, кутията ще бъде отворена, а събраната сума ще бъде дарена. Към момента все още не се знае кой ще получи парите, но идеята е това да бъде изявен гражданин, който е допринесъл за името на Хасково. Миналата година събраните 700 лв спечелило момче, което се занимава с астрономия, каза секретарят на клуба Маргарита Маркова.

Ръководството на Ротари Хасково“ се срещна с медиите по случай навършването на 108 години от създаването на Ротари клуб интернешънъл на 23 февруари. В България са изградени 86 ротариански клуба, а Ротари клуб Хасково е един от тях. Той съществува от 1995 година и има 28 активни и 3 почетни членове. В него членуват хора от различни професии, като идеята е да има по един активен член от всяка професия, обясниха ротарианци.

Подпомагане на ремонта на църквата в Минерални бани, оформяне на алея в парк Кенана, изграждане на детски площадки за изучаване на пътните знаци, изграждане на чешма в двора на хасковския храм „Свети Димитър“ са само част от благотворителните инициативи, подпомогнати от клуба. Подарък – компютърна конфигурация и безплатен абонамент за кабелна телевизия, бе направен и на българския поет от Ивайловград Ивайло Балабанов. И тази година клубът ще продължи традицията и ще осигури еднократна финансова помощ на един абитуриент.

Тази неделя по повод Освобождението на България – 3 март, Ротари клуб Хасково спонсорира провеждането на детски футболен турнир. Той ще се проведе на площадка „Спартак“ и в него ще вземат участие 6 отбора с по 6 състезатели. Клубът осигурява спортните екипи и наградния фонд на турнира. Много сме признателни на директора на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева, която с готовност осигури дежурен медицински екип, каза Маргарита Маркова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1234
1234
28.02.2013 18:01 18:01

Иванчо,Станчов,ти какъв ротарианец можеш да си?

Back to top button