Хасково

Протестиращите поискаха сесията на Общински съвет да бъде отложена

СрещатаСесията на Общински съвет – Хасково да бъде отложена със седмица, поиска излъчен от протестиращите инициативен комитет. Представителите на недоволните хасковлии се срещнаха с председателя на местния парламент Иван Иванов и секретаря на общината Атанас Димитров.

Искаме такса смет да бъде намалена„, заяви за пореден път Атанаска Бойчева. Тя обясни, че е прочела правилника за работа на Общинския съвет и е сигурна, че правилата позволяват утре на сесията точно това искане да бъде разгледано. След като Атанас Димитров й обясни, че това няма как да се случи, Атанаска Бойчева заяви: „Ще отложите сесията. Ако закъснеете с една седмица нищо няма да стане“.

„Хубаво е като се правят предложения, свързани с бюджета на общината, да се правят и предложения за това как да се случат“, обясни Иван Иванов.

Елена Михайлова от инициативния комитет припомни и другите искания на протестиращите – пенсионерите да пътуват безплатно с тролейбусния транспорт, месечната картата за всички автобусни линии за хората от третата възраст да е 5 лева, да се възстановят пенсионерските клубове, а секретарите им да бъдат назначени на щат към общината, да се субсидират четирите легитимни пенсионерски съюза с по 1000 лева годишно и да не се отказват услуги от общинска администрация ако гражданите дължат данъци.

Вашите искания са към Общински съвет, който се състои от 41 души. Утре ще получите отговор от тях„, обеща Иван Иванов. „Говорите така, за да ни отпратите„, заключи Атанаска Бойчева. Тя заплаши, че ще се обърне към главния прокурор и да поиска имотните декларации на всички общински съветници.

Елена Михайлова допълни, че протестиращите искат по-засилен контрол над социалните служби в града, които раздават помощите. Оказа се обаче, че това не е в правомощията на общината, тъй като „Социално подпомагане“ е държавна структура.

Срещата между инициативния комитет и общинските представители приключи с заявката на недоволните утре да присъстват на сесията на местния парламент, за да чуят отговорите на поставените от тях проблеми.

По-рано днес 100 хасковлии връчиха подписка със своите искания на секретаря на общината Атанас Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
h-S
h-S
28.02.2013 18:45 18:45

Трябва да се подчертае че в Хасково освен недоволни има и доволни хора.Не може всеки втори каквото му се прииска и да яхва вълната на протестите и да иска оставки наляво и надясно.Искали 50 % намаление на данъците.Нагли ама нагли то как не са поискали направо да отменят данъците и нищо да не плащат

БАЙ ЯНЧО
БАЙ ЯНЧО
28.02.2013 21:43 21:43

ОТГОВАРЯМ НА ДОВОЛНИЯ Г-Н ВИЕ ЗНАЕТЕЛИ БЕ ЧОВЕЧЕ КОЛКО В ПОВЕЧЕ Е СЪБРАЛО ОБЩИНАТА ОТ ДАНЪЦИ …ЕСТЕСТВЕНО НЕ ТОЧНО ДВА ПЪТИ И КЪДЕ ЩЕ ИДАТ ТИЯ ПАРИ СИГУРНО И ТОВА НЕ ЗНАЕТЕ ДА ВИ КАЖА В ДЪЛБОКИЯ ДЖОБ НА НЕ НАСИТНИЯ Г-Н КМЕТ МОЖЕ БИ И ВИЕ ЛИЖЕТЕ ОТ НЕГОВИЯ ЗАДНИК……ТА СТЕ ДОВОЛЕН

Latev
Latev
01.03.2013 10:21 10:21

Предлагам Общинския съвет да вземе решение паяците на паркинги и гаражи да не взема колите на гражданите когато спират пред хасковските поликлиники за да ползват медицински услуги.

Веселина Николова
Веселина Николова
01.03.2013 11:40 11:40

В съобщенията за местните данъци и такси да се пишат промилите. От миналата година липсва такава информация. Умишлено ли се прави това?

Back to top button