Хасково

„Приказни герои“ заляха центъра на Хасково за фашинга

ФашингВ истински приказен свят се превърна в късния следобед центъра на Хасково. Заслугата бе на учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Асен Златаров“, които празнуват традиционния си пролетен карнавал.

Тази година той преминава под мотото „Приказен фашинг“. Сборният пункт отново бе пред Драматичния театър, където среща си дадоха любими герои от детските приказки. Червената шапчица, котки, вещици и много други атрактивни костюми, с които се бяха маскирали тийнеджърите, събираха очите на минувачите.

Тази година за принц и принцеса на фашинга бяха определени Иван Георгиев и Надежда Халваджиева от 11 Б клас, които поведоха шествието. Истинска атракция предизвикаха чакащите ги отпред мотори на рокерите, които съпровождаха тийнеджърите по главната улица. Мажоретки и изпълненията на хасковския духов оркестър приповдигаха празничната атмосфера.

ФашингС викове „Фашинг“ шествието се отправи към площад „Свобода“ под аплодисменти и рев на мощните мотори. Там принцът и принцесата се качиха в ретроавтомобил, помахаха на събралата се публика и се отправиха на обичайната си обиколка из хасковските улици.

Финалът на вечерта е в Езиковата гимназия, където физкултурният салон е превърнат в истински замък. За повдигане на емоционалния градус ще се погрижи рапарът 100 кила.

Празнуването на фашинга е най-старата традиция на езиковата гимназия и съществува още от годината на нейното основаване. Уникалният празник всяка година преобразява града с неизчерпаемата жизненост на младостта, а за възпитаниците е незабравимо изживяване, смятат от ръководството на гимназията.

 Фашинг Фашинг 
 Фашинг  Фашинг
 Фашинг  Фашинг
 Фашинг  Фашинг
 Фашинг  Фашинг

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
moto
moto
28.02.2013 20:12 20:12

Всичко добре, но нямаше никой от м.к. Хиените!

иван райчев
иван райчев
03.03.2013 17:34 17:34

журналистите ако може да се поправят, наистина нямаше мотористи от мото клуб хиените

Back to top button