Регион

Кичат с мартеници бежанците в Пъстрогор

Центърът в ПъстрогорС мартеници ще закичи бежанците, настанени в Транзитния  център в с. Пъстрогор, хасковската Агенция за европейска интеграция. В следобедните часове на чаша чай хората, принудени да напуснат родината и близките си, ще научат за традиционния български символ на пролетта.

Доброволци ще покажат на бежанците как се правят мартеници. Детски книжки на арабски ще зарадват малчуганите.

През последните седмици агенцията събра дарения от дрехи, обувки, вещи за бита, които ще занесе в Транзитния център в Пъстрогор. Благодарим на всички, които въпреки ниския стандарт на живот  и непосилните сметки за ток пожелаха да помогнат на нуждаещите се, каза Розалина Гьобеклиева, председател на агенцията.

Към призива на хасковската неправителствена организация се присъединиха София и Разлог. В трите пункта са събрани общо 19 тона дарения. Дарителите, изпратили колети, са от цялата страна. Част от даренията вече са предадени в центровете за бежанци  в Любимец, Овча Купел, с. Баня, Нова Загора, където са намерили подслон над 1 000 души.

Благотворителната кампания има и по-далечна цел – със съдействието на Министерството на външните работи и посолството на Турция у нас помощи да се доставят и до турско-сирийската граница, където има голям брой бежанци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button