Хасково

Десетина от недоволните дойдоха на сесията, отхвърлиха исканията им

СесиятаДесетина от недоволните от политиката на местната власт дойдоха на сесията на Общински съвет – Хасково, за да чуят дали внесените от тях искания, за които Haskovo.info вече писа , ще бъдат обсъдени. Вчера те предадоха списък с около 500 подписа с настояване да бъдат намалени местните данъци и такси.

Председателят на Общинския съвет Иван Иванов обясни, че според Правилника за работа такива предложения трябва да бъдат гласувани на председателски съвет и едва тогава да се внасят в залата за гласуване. В същото време Иванов успокои протестиращите, че предложенията им ще бъдат разгледани.

СесиятаПо време на гласуването на Бюджет 2013 съветникът от БСП Божидар Драганов прочете  исканията за по-високи субсидии за клубовете на инвалидите, слепите, диабетоболните и пенсионерите, за безплатно карти за пенсионерите за тролейбусния транспрот и минимална цена за картите за автобусните линии, за отпускане на 20 000 лева за финансиране на НПО-та, които се занимават с младежки дейности и намаляне на такса смет на половина.

Последното искане бе подкрепено и от съветникът от ГЕРБ Сена Радева. Колегата й Антон Иванов допълни, че има възможност общинският съвет да приеме различни промили за такса смет за всяко едно населено място.  Мисля, че е крайно време община Хасково да направи нещо в тази връзка, защото от 2 години насам на нас ни остават пари от такса смет, а обществеността  остава с горчивото усещане, че тези пари отиват някъде другаде, каза още съветникът.

СесиятаИван Иванов от ДСБ пък обяви, че експертни промени в бюджета не могат да се правят на сесия. Всички тези искания е трябвало да бъдат предложени по време на заседанията на комисията по бюджет и финанси.

От 20 години съм съветник и не съм виждал да се променя бюджет в движение. Имаше и обществено обсъждане. Къде бяхте тогава, къде бяха тези пенсионери, които днес са в залата“, попита от трибуната Себахтин Исмаил от ДПС.

Бурните дебати бяха прекратени след изказването на кмета Георги Иванов, който прочете едно изречение от съдебно решение по повод Бюджета на община Каварна. В него се казва, че „от правомощията на Общински съвет да приема бюджета не следва да се тълкува, че има правомощието да прави промени по конкретния проектобюджет„. Така Бюджет 2013 бе приет в първоначалния му вид.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.03.2013 14:25 14:25

От 20 години съм съветник каза Се*ахтин Исмаил ?????? Това нещо като професия до пенсия ли е?

Анонимен
Анонимен
01.03.2013 17:18 17:18

Се*ахтинчо,не усещаш ли че вашата вода изтича,че нови песни се пеят,затова не питай кой къде е бил?
Нито горе ще е същото,
нито вие ще сте там откадето лаеш сега.
Ясно ли ти е рязан.

www
www
01.03.2013 20:14 20:14

Комунистите трябваше да бьдат забранени още през 1990 година като партия.Вместо това заради една част от бьлгарските пенсионери тая партия още управлява страната ни.Червените барони приватизираха всичко,ограбиха парите ни,а де*или като тия 10 човека протестиращи продьлжават да вярват на тези,които сьсипаха Бьлгария.Изгониха децата и внуците си в чужбина и няма да мирясат,докато и нас не изгонят.Какво да очакваш от руските подлоги и рубладжии?

ГОСТ
ГОСТ
01.03.2013 20:19 20:19

АБЕ МРЪСЕН Т..Н С–Е*АХ-ТИН ТИ И КМЕТА НЯМА ДА СЕ НАЕДЕТЕ ДАНО НЯКОЙ ДЕН …..ПУКНЕТЕ…

Анонимен
Анонимен
01.03.2013 21:43 21:43

АЗ ВИ ПИТАМ МНОГО ЛИ СА 26 000 ПОДПИСА?

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОТТЪРВЕМ И ДА СЕ ОСОБОДИМ ОТ ТЕЗИ СТРАХОВЕ?

НЕ Е И ВРЕМЕ НАЙ СЕТНЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ?

ИЛИ ПАК ЩЕ СИ ОСТАНЕМ РАЯ?

Back to top button