Хасково

Годишните технически прегледи само с удостоверение от общината

Преглед, илюстрацияГодишните технически прегледи на територията на община Хасково ще се извършват само ако собственикът на возилото представи удостоверение от община Хасково, че не дължи данък за превозното средство, решиха днес местните парламентаристи.

Документът ще се издава безплатно от Общинската данъчна дирекция. Такива удостоверения ще получават и  инвалидите. По молба на общинския съветник Георги Желев, за хората с увреждания документът ще се дава еднократно, за да не им се налага да го подновяват всяка година.

Кметът Георги Иванов поиска още, съветниците да вземат решение, пунктовете, които извършват технически прегледи и не спазват решението на Общински съвет – Хасково, да бъдат глобявани с по 2000 лева. Оказа се обаче, че това може да стане чрез промяна на Наредбата за административните такси. Затова гласуването бе отложено за следващо заседание.

Според справка на Общинската данъчна дирекция просрочените задължения за данък върху преводните средства към 31 януари е близо 2 милиона и 700 хиляди лева. Собствениците на автомобили се възползвали от възможността да плащат налога по банкова път и с ордера минавали технически преглед. По този начин те не изчиствали старите задължения и така общинската хазна губела средства.

На изказването на съветникът от ГЕРБ Станислав Дечев, че с въвеждането на удостоверение не се решават проблема, тъй като шофьорите със задължения ще минават технически преглед в други градове, Георги Иванов отговори, че според него много общини ще последват примера на Хасково и ще въведат издаването на подобни документи, които се вземат лично от местните данъчни дирекции след плащане на налога.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дид
Дид
01.03.2013 15:16 15:16

Ще ходим в Мин.бани на технически преглед,какъв е проблема?

ggg
ggg
01.03.2013 15:48 15:48

ами че то винаги е било така….всеки път,като минавам преглед,първо ми искат бележката за платен данък….

Анонимен
Анонимен
01.03.2013 17:04 17:04

Да да ама не,данъка мога по закон да си го платя и догодина и по другата година,нали си плащам лихвите,какъв х*й иска тази Узунжовска свиня?
А като искам да си го платя на 10 01 месец защо ми казват че не са готови още.
И нека не се прави на толкоз важен щото ще яде хурката вече…

*****
*****
02.03.2013 17:05 17:05

хахахаха от кога в Община Хасково има нещо безплатно?!?

ludi hora
ludi hora
04.03.2013 0:51 0:51

луди сме оште го тарпим

han solo
han solo
04.03.2013 12:41 12:41

ЕТО ТАКА СЕ СТИМУЛИРА ИКОНОМИКАТА НА СЪСЕДНИ ОБЩИНИ

Back to top button