Хасково

Трима таксиджии на протест срещу новите автомобили

ПротестТаксиметровите шофьори в Хасково заплашиха с протест, но на оповестеното място се събраха едва трима шофьори с две коли. По-рано днес таксиджиите били информирани за протеста с плакати и по радиостанциите на част от фирмите и въпреки че са заявили, че ще присъстват, не дойдоха.

По-зле сме от овцете. Страх ги е, предположи един от тримата протестиращи шофьори Красимир Желев. Иначе престрашилите се да излязат на улицата се обявиха за отпадането на ограниченията в Закона, според които една кола може да бъде регистрирана като такси, ако е на не повече от 5 години. Впоследствие автомобилът може да извършва таксиметрова дейност до навършване на 10 години.

Трябва да се промени законът и да отпадне ограничението. Не е нужно да откриваме топлата вода. В Англия има коли, които работят като такси и са на 50 години, заяви Димитър Делчев. В подкрепа на думите си той посочи, че на всеки 6 месеца таксиметровите автомобили минават технически преглед, а един път годишно се явяват пред комисия в ДАИ. Отделно процедурата за регистрация на автомобила била много утежнена и се изисквали един куп документи.

Разпоредбите за годините на таксиметровите автомобили всъщност не са нови, а от повече от  години. Но според шофьорите проблемът тепърва ще се задълбочи, защото в момента по хасковските улици масово се движат 7-8 годишни таксита, взети на лизинг. След 2 години те ще излязат от употреба, а колегите нямат пари да си купят нови, каза още Делчев. Самият той кара кола, произведена през 2007-ма година, за която ежемесечно плаща вноска от 500 лева.

Ще бъдем принудени да купуваме евтини коли, които няма да бъдат по-здрави от старите, обобщиха тримата протестиращи. Те посочиха и друг аргумент – защо няма подобни ограничения за автобусите? Те возят  много пътници на дълъг път, пък ние по един човек, и то основно в града, каза Делчо Георгиев.
Тримата събрали се на протеста очакват колегите им да ги подкрепят и се надяват към тях да се включат недоволни и от други градове.

Протест

Красимир Желев

 

 

Протест

Димитър Делчев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button