Хасково

Хасковлийка с награда „3 март“ и 3 хил.евро от НВУ „Васил Левски“

Ивелина ЖековаСтаршина-курсант Ивелина Жекова от Хасково стана носител на академичната награда „3-ти март“ на Национален военен университет „Васил Левски“. Призът бе връчен на официална церемония в навечерието на 135-годишнина от Освобождението на България за шести път, съобщава Sever.bg.

Наградата се присъжда се на курсант или студент, който е последна година, редовна форма на обучение, има отличен успех от семестриалното следване, с различни изяви в областта на научната, спортна, културна и обществена дейност, без административни наказания. Наградата е в размер на 3 хиляди евро.

Петокурсничката Ивелина Жекова завършва обучението си по военна специализация „Войски за ядрена, химическа и биологическа защита и екология“ с гражданска специалност „Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи“. Тя сподели, че това е единственият университет, в който е кандидатствала.

„Приемам наградата като възнаграждение за усилията, които съм полагала през петте години в университета. Изключителна гордост е за мен. Всички колеги заслужават по някакъв начин да я получат за своите усилия, които полагат в университета. Мисля да инвестирам средствата в по-нататъшното ми образование и повишаване професионалната квалификация като офицер в Българската армия. Все още не съм решила къде.“, коментира гордата носителка на отличието.

Ивелина е завършила Езиковата гимназия с английски и френски език. Родителите й не са били военни, но пък дядо й е бил такъв.  През свободното си време обича да практикува екстремни спортове – скално катерене и алпинизъм. Едно от най-големите й хобите е стрелбата. Участва в отбора по стрелба с пистолет Макаров на НВУ, като в последните три години е носител на 1 златен и 2 сребърни медали от различни състезания по стрелба в Българската армия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button