Хасково

ДНСК започна рязането на незаконните кабели за тв и интернет

Неказонни кабелиДирекцията за национален строителен контрол започна премахването на незаконните въздушни електронни съобщителни мрежи и устройства в Хасково. Заповедта за това е от 5 август 2011 година.

Първи „под ножа“ попаднаха живеещите на ул. „Александър Стамболийски“. Фирма, спечелила поръчка от ДНСК, започна да реже един по един незаконните кабели за интернет и телевизия, висящи над улиците.

„Кабелите са наши, ние сме си ги платили. Никой не ни е казал, че са незаконни“, коментираха потърпевши от третата възраст, притеснени, че няма да могат да гледат любимите турски сериали.

Неказонни кабелиКонстантин Костов ползва интернет и телевизия. Мъжът беше категоричен, че операторите трябва да спазват закона, за да не създават неудобство на абонатите си като им предоставят услуги по незаконен път.

Предупредиха още преди 2 години и дори показаха как в София махат кабелите. Но фирмите не предприеха нищо. Такава комуникация няма никъде по света. Това са оператори, които си прекарват кабелите, където си искат“, коментира хасковлията.

Някои от потърпевшите въобще нямаха представа защо се махат кабелите.

Неказонни кабелиНали от 1 септември щяха да пускат цифровата телевизия. Не е правилно, че махат сега кабелите„, коментира Мария Генкова. След като разбра, че акцията няма нищо общо с цифровизацията, жената заяви, че опънатите във въздуха кабели не са красива гледка, но все пак не можеше да си обясни защо й спират интернета, телефона и кабелната без да е предупредена.

Акцията на фирмата – изпълнител, ставаше под контрола на представители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол. Служителите заявиха, че не могат да коментират случващото се. От публикувана в сайта на ДНСК заповед става ясно, че в списъка с незаконни въздушни мрежи попадат около 60 улици (пълния списък вижте в снимките по-долу).

Неказонни кабелиКонстатираното незаконно строителство, за каквото се водят въздушните кабели, е с неизвестен собственик. След изрязването им от наетата от ДНСК фирма, остатъците трябва да бъдат разчистени от община Хасково, както при акцията в митничарското село Ставри Димитрово община Любимец е длъжна да разчисти тоновете строителни отпадъци.

На акцията пресъстваха и техници на повечето доставчици на интернет и телевизия. Вероятно те ще поставят нови кабели веднага след като работниците приключат с премахването на старите.

В същото време от края на миналата година след промяна на закона контролът над този вид незаконни строежи вече е в ръцете на общините. От хасковското кметство заявиха, че все още не са започвали процедура по премахване на незаконни кабели, защото изчакват ДНСК да изпълни влезлите вече в сила заповеди.

Неказонни кабели Неказонни кабели
Неказонни кабели Неказонни кабели
Неказонни кабели Неказонни кабели
Неказонни кабели Неказонни кабели
Неказонни кабели Неказонни кабели
Неказонни кабели Неказонни кабели

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nqkoi
Nqkoi
04.03.2013 13:50 13:50

„Предупредиха още преди 2 години и дори показаха как в София махат кабелите. Но фирмите не предприеха нищо. Такава комуникация няма никъде по света. Това са оператори, които си прекарват кабелите, където си искат“, коментира хасковлията

Към Хасковлията, бас ловя, че хем иска да има интернет, телефон и телевизия за 15 лв. на месец, хем да са му прекарани законно и под земята… това просто няма как да стане…

мрете селяни
мрете селяни
04.03.2013 21:44 21:44

Ей, паляци, вашата улица като не е в списъка за рязане, не си мислете че на другите хора им е приятно без кабелна, интернет и телефон!

тони
тони
04.03.2013 20:03 20:03

браво накмета

тони
тони
04.03.2013 20:03 20:03

браво на кмета ,крайно време е да се премахнат висещите кабели

До koko
До koko
04.03.2013 19:47 19:47

koko вместо всички да оставяме без кабелна, интернет и сателити, защо не вземеш да се изметеш във великата Европа и да си живееш щастливо.

ДЪРТ ПЕДЕРАСТ
ДЪРТ ПЕДЕРАСТ
04.03.2013 18:39 18:39

Абе кмете,п**ка майно,тоя път ще ти се ебе майката,БОКЛУК.

Анонимен
Анонимен
04.03.2013 17:19 17:19

kMETEEEEEEEE TOIA PAT SE NASRA,EI SEGA VECHE SHTE RAZBERESH KAKVO E DA SI POSLEDEN MANDAT

koko
koko
04.03.2013 17:18 17:18

Поздравявам кмета и РДНСК, че най-после решиха да изчистят Хасково от висящите кабели! Такова нещо няма никъде по света! Освен че са грозни, но представляват и опасност! А който му се струва, че кабеларките ще поскъпнат, спазвайки закона, трябва да разбере, че срещу 12 лв на месец сателитни оператори доставят около 40 програми. Отделен е въпроса, че трябва да се вземат мерки и срещу сателитните приемници, висящи по фасадите!

Каун кмет
Каун кмет
04.03.2013 16:00 16:00

Не са се върнали хората от работа, ще подивеят като видят, че няма кабелна. Мирише ми на много бой…

Kabelman
Kabelman
04.03.2013 15:50 15:50

Кмета защо пречи на кабеларките да си вкарат кабелите под земята? Само за да смачка еском, че единствени го критикуват. И сега заради това няма да гледаме тв. Да стане на неговото!

juuu
juuu
04.03.2013 14:47 14:47

Това е поредната манипулация на Узонджовеца. Изчаквал бил…. хайде сега шарени пилета ще ни връзва. Ама всички ние сме будалите, крием се в дупките и чакаме някой друг да ни свърши работата. Браво на Еском, че поне се борят с него и го съдят.

123456
123456
04.03.2013 14:39 14:39

Haskovskiq kmet e pod vsqkakava kritika,za6o o6e izob6o go darjim na vlast.

Атанас Палхутев
Атанас Палхутев
04.03.2013 14:28 14:28

Преди много време трябваше да го разкарате този кмет, сега ще видите, че вече и срещу хората работи само защото иска още и още пари по личната си сметка. А нали се сещате, че точно това подкрепя монопола или хората остават в 18-век или ще използват услугите на фирмата която кмета каже, че може да си пусне кабели.
А за кабелите моля ви се те са в въздуха по целия свят в Бук*рещ минават сноповете пред парламента. Няма да има кабели във въздуха, ако общините си свършат работата и усигурят подземна инфраструктора до домовете на гражданите за които работят. А в България и частност Хасково се чудят как да глобяват и задължават операторите да хвърлят пари които ще вдигнат себестойноста на предлаганите услуги, ако изобщо им се даде възможност за това, както в този случай.

рр
рр
04.03.2013 13:58 13:58

Гръм да ги удари!

Алекс
Алекс
17.06.2013 20:20 20:20

Браво на кмета ама кабелите сега вместо по стълбовете висят по блоковете и утре като запраска пак някоя буря отново няма да има интернет. То за тая работа малко мозък се иска. Поне в квартал Дружба сега кабелите висят по блоковете. Нали кабелите щяха да се поставят под земята ве да го еа. Аве ганъовска работа. По всичко личи че целта не е на Аскуулии да им е добре.

Back to top button