Хасково

Хасковлийка замеря с камъни служителите, режещи кабели

КабелитеДраматично развитие на акцията на ДНСК по рязането на кабели за интернет и телевизия настъпи следобед. Със сълзи на очи жителите от вход В на ул. „Одрин“ №19 посрещнаха новината, че остават без сигнал.

Виктория Пеева, която е над 80 години, не издържала на напрежението и замерила с камък служителите, които им „отрязали“ телевизията. Това веднага провокирало намесата на полицаите. „Този полицай ми изви ръцете да ме арестува. Виж какво ми направи ръката. Снимай ми ръката, снимай и полицая“, викаше Виктория Пеева.

КабелитеЖената видяла служителите на фирмата, които режат кабелите и позвънила в офиса на фирмата – доставчик. От там й отговорили, че всичко е уредено, да не се притеснява. Половин час по-късно обаче сигналът прекъснал и възрастната жена останала изненадана. Пак позвънила в офиса на оператора, а от там й отговорили – каквото наредят, това става. „При това положение защо ни взеха парите?“, попита риторично възрастната жена.

„Нито телефон, нито интернет, нито кабелна – нищо не работи„, допълни Марина Димова.

Друга жена, която не пожела да каже името си обясни, че доставчикът на услугата й обяснил на хората, че искали да сложат кабелите под земята, но кметът не им разрешавал. „Направил, асфалт, направил плочки и затова не дава да се копаят“, коментира жена.

КабелитеОказа се, че масово доставчиците дават подобни обяснения за незаконните си кабели във въздуха. Попитан за ситуацията кметът Георги Иванов заяви пред Haskovo.info, че нито една от фирмите-доставчици на кабелна телевизия и интернет не е поискала официално през последната година, откакто е ясно, че кабелите ще се режат от ДНСК, да изгражда подземна мрежа.

Един от доставчиците имаше заявление да му издадем скици, с които да си направи проекта за подземни кабели, но не си плати таксата от 3 500 лева за издаването им и не си ги взе, допълни Иванов. Според него за фирмите било по-лесно да се опъват кабели във въздуха, вместо да се следва законовата процедура и да се плащат таксите за полагането им в земята.

Градоначалникът обяви, че утре ще свика пресконференция, на която ще даде повече информация за ситуацията с окабеляването в Хасково и ще отговори на всички обвинения към него за това, че не допуска доставчиците да вкарат кабелите си под земята.

Кабелите Кабелите
Кабелите Кабелите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dsa
dsa
04.03.2013 19:40 19:40

Ало кмете виждаш ли какво направи? Предизвикваш народния гняв ли? Добре! Ще си го получиш в най-скоро време!

Анонимен
Анонимен
05.03.2013 7:04 7:04

mnogo pravilno e kazal to ot kabeli ne moje6 da vidi6 ne*eto

Анонимен
Анонимен
05.03.2013 8:19 8:19

АЛБАНСКА РАБОТА…
А на Узунжовския му пука.

Тц,тц,тц...
Тц,тц,тц...
05.03.2013 8:28 8:28

На времето в казармата зашиваха джобовете и ги пълнеха с пясък,за държане на ръцете в джоба.А сега полицайката НЕЛЧЕТО разговаря с хората по служба и държи ръчичките в джоба.Къде гледа началника и Н.Денев,къде гледа н-к руп н.Бакържиев,е*ат полицайката…

???
???
05.03.2013 15:28 15:28

“ Попитан за ситуацията кметът Георги Иванов заяви пред Haskovo.info, че нито една от фирмите-доставчици на кабелна телевизия и интернет не е поискала официално през последната година, откакто е ясно, че кабелите ще се режат от ДНСК, да изгражда подземна мрежа. “
Има от годи при него молби с проекти от различни доставчици за вкопаване на кабели …, но няма разрешителни..Сега излиза с номера , че видиш ли …последната година НЯМАЛО…ай….

Анонимен
Анонимен
05.03.2013 17:44 17:44

В Пловдив всички кабели са под земята,само в Хасково кабелните пирати не се научиха,но доиде края наи-после:))))!

рицаря
рицаря
06.03.2013 8:51 8:51

А защо не дава да се кърти,за да се сложат под земята,наистина си го търсиш кмете…

Back to top button