Хасково

ДНСК отложи рязането на кабели в Хасково за юни

КабелиДНСК отложи изпълнението на заповедите за премахване на незаконни кабели с 3 месеца. В изпратено до Haskovo.info прессъобщение от строителния контрол пишат, че „в израз на добрата воля на ДНСК да изпълни законовите си задължения без да създава неудобства на добросъвестните абонати действията по премахване ще бъдат отложени за след 5 юни„.

Това се случва след като кметът на Хасково Георги Иванов по-рано днес изпрати писмо до ДНСК, в което поиска рязането на кабели да бъде отложено с 4 месеца заради нарасналото обществено напрежение след старта на премахването вчера.

От ДНСК все пак определят срок до края на седмицата кметът на общината заедно с операторите да им представи график за изпълнение на новите подземни мрежи. На пресконференция днес градоначалникът обяви, че ще съдейства на всички оператори ако представят всички нужни документи, за да узаконят кабелите си.

От ДНСК припомниха, че заповедите за премахване на незаконните въздушни кабели са от преди 2 години и кабелните оператори са имали достатъчно време да узаконят мрежите си. По-рано днес кметът обяви, че през последните 7 години нито един оператор не е подал документи за изграждане на подземна мрежа. Само две фирми през последните 2 години са поискали да използват подземната инфраструктура на БТК, но не са представили всички необходими документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.03.2013 9:40 9:40

Да видим сега за една седмица какво ще се направи след като за 7 години не успяха да го направят. Дано сега в името на гражданите и бизнеса и администрацията се обединят и измислят как да вкарат кабелите под земята. Господа управляващи, господа бизнесмени, личните ви интереси са много важни, но по-важни са хората, благодарение на които и едните и другите получавате заплати. Вземете се в ръце и спрете със злобните нападки и от едната и другата страна. СРАМОТА и за едните и за другите, защото единствените, които страдат са простосмъртните!

Анонимен
Анонимен
06.03.2013 11:15 11:15

КМЕТА ОТНОВО ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН!

минаващ
минаващ
06.03.2013 12:19 12:19

ЧЕ ТОЙ СИ Е ЦИГАНИН-ВИЖ МУ ЖЪЛТОТО НА ОЧИТЕ И СИНИТЕ МУ УСТНИ!

Анонимен
Анонимен
06.03.2013 14:28 14:28

Какъв кмет бе тъпак, информацията е от ДНСК, която е подчинена структура на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Четете преди да коментирате. Аман от измислени коментатори със сиво вещество на мравка.

Back to top button