Хасково

Съдът решава до месец за съгласуването на синя зона с КАТ

ImageДо месец Административният съд в Хасково ще се произнесе по оспорваните от областния управител промени в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково. Промените бяха приети с решение на Общинския съвет на 14 декември.

Отпадането на сектор КАТ от списъка с институции, с които трябва да се съгласува разширяването на синята зона, е една от атакуваните в съда промени. Според юристконсултът на Областна администрация Валентина Дамянова промяната е незаконосъобразна и трябва да бъде отменена. Както Haskovo.info вече писа решението за разширяване на синята зона бе отменено в средата на февруари от Административния съд.

Незаконосъобразна била и другата направена промяна в Наредбата, според която също отпадна изискването за съгласуване с КАТ при отстраняване на пътни знаци, парапети, осветителни тела и други. Другият спорен момент се отнася до организацията на движението в града, която вече се извършва съобразно транспортните комуникации и инфраструктурата, а преди ставаше на база градоустройствен план.

Областният управител оспорва още одобрения от местния парламент образец на фиш за неправилно паркиране. Тук не става дума за налаганата глоба, а е спорен въпросът как да изглежда фиша – дали този на КАТ или този, който ние сме изготвили, уточни адвокатът и председател на Общинския съвет Иван Иванов.Според него фишовете, които се утвърждават от министъра на МВР не касят проблемите, свързани с паркирането в градовете, а на общините е дадена възможност да приемат образци и това е практика в редица големи градове.

Иван Иванов поиска от съда 7-дневен срок, за да представи писмена защита по спорните текстове в общинската наредба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
рр
рр
06.03.2013 17:13 17:13

Дясната ръка на кмета Иван Иванов!

Back to top button