Хасково

ГОРД: Ще има нови протести срещу банките, токът ще поскъпне

ГОРДЦената на тока след юли месец ще скочи с 20%. Това заявиха на пресконференция в Хасково днес от Гражданското обединение за радикална демокрация (ГОРД). Според главния секретар на формацията Слави Георгиев скоро в страната ще има нови бунтове, този път срещу банковия картел.

В момента ГОРД е единственото сдружение, което недоволните канят на всички протести. Причината за това е, че сме гражданско обединение и сме онази формация, която първа започна големите и масови протести в страната през септември. Още тогава прогнозирахме, че януарските сметки ще изкарат хората на улицата“, коментира Георгиев.

ГОРД ще се явят на предстоящите избори в коалиция с партии и организации, които по никакъв начин не са обслужвали нечии интереси. Основните приоритети на хората на Слави Бинев ще са създаване на нови работни места, преразглеждане на договорите с монополистите и концесионерите, реформи в социалната сфера, промени в Изборния кодекс и Конституцията, промени в съдебната система и искане на спешна финансова помощ от Европейския съюз.

ГОРДСпоред ГОРД минималната пенсия в страната трябва да стане 500 лева, а минималната заплата – 1 000. Само така хората щели да могат да си плащат сметките.

Слави Георгиев обяви още, че 400 човека от региона не са обезщетени след отчуждаването на имотите им за строеж на АМ „Марица“. Това са хора, които са спечелили дела във Върховния административен съд. 100 от тях са се обърнали към съда в Страсбург, уточниха от ГОРД.

„Нямам информация за подобен проблем“, заяви пред Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова. Тя бе категорична, че в момента, в който решенията на ВАС бъдат публикувани в държавен вестник, стопаните се обезщетяват. Ако има подобни сигнали те може би касаят периода 2000 – 2004 година, допълни Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Маршалов
Маршалов
06.03.2013 15:45 15:45

ГОРД, се самопоканват където им падне и дават дупе навсякъде, в борбата да отхапят от кокала. Очакваме включване от протестиращите граждани..на тези които все пак имат членове, да се възползуват от ГОРД а после и да ги натупат. 😀

ХАХАХА ГЛЕДАТЕ
ХАХАХА ГЛЕДАТЕ
06.03.2013 16:11 16:11

какво става заради скъпия ток дигнете ли го още малко хората Хасково ще взривят не само колите хахахаха трябва да не работите вие и да плащате по 300 лева ток да видим хубаво ли ще е

petar angelov
petar angelov
06.03.2013 19:14 19:14

ало областната от герб узунова пак големи лъжи ,аз съм осъдил министерски съвет за очуждаване на имот но не изпълняват решението на върховния админастративен съд и не спазват конституцията на уж правова държава.и за това съм завел дело което е допуснато в съда страсбург за обещтетение за над 700000 лева които пари ще плати целия български народ а не тъкива гнусни лъжци като вас

ivan
ivan
07.03.2013 10:33 10:33

Nedqlko,G.O.R.D.li si 4e pak si v nova partiq:))))))))

Сончето
Сончето
07.03.2013 20:51 20:51

Това не мога да го повярвам. Минимална заплата 1000лв. А дано. Слави, подкрепям те, ако това е достижимо.

Петко
Петко
07.03.2013 20:54 20:54

Ако пак вдигнат тока ще ги гръмна лично и с кеф ще ги излежа. Гордите айде махайте ги тия престъпници с монополите им. Има надежда във вас.

Хриси
Хриси
07.03.2013 21:29 21:29

Хора осъзнайте се. Трябва да сме единни сега и да не отстъпваме нито крачка назад. Слави Бинев говори много истини, но нека действаме. Това е по-важното.

Back to top button