Хасково

Шестима в Хасковско гледат диви животни като домашни любимци

Елен, илюстрация6 души са обявили в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, че отглеждат диви животни в домашни условия. В региона се отглеждат муфлони, фазани, диви прасета, елен лопатар, кошута и сърна, съобщи за haskovo.info пресаташето на инспекцията Мариана Чомпалова.

От 1 март до 31 декември всички диви животни, които се отглеждат извън зоологическите градини и центрове, подлежат на регистрация в инспекцията. При нея се издава регистрационна карта, съдържаща информация за екземпляра. Ако в 14-дневен срок от придобиване на животното собственикът не го регистрира в екоинспекцията, той ще бъде санкциониран с глоба от 1 000 до 2 000 лева, а при повторно нарушение санкцията скача до 3 000 лева. Толкова е и глобата за отглеждане на защитени от закона животински видове като маймуни и диви котки.

Регистрацията е безплатна. От екоинспекцията уточниха, че „диво животно“ е всяко животно, с изключение на домашните породи кучета, котки, коне, магарета, крави, овце, кози, свине, гъски, патици, кокошки, пуйки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button