Хасково

Дима Петрова открива трета самостоятелна изложба във „Форум“

ИзложбаИзложба живопис „Светлина и цвят“ ще открие утре в галерия „Форум“ хасковската художничка Дима Петрова. Това е третата й самостоятелна експозиция в Хасково и включва 26 картини натюрморт.

В последната си експозиция Дима Петрова показва класическата маслена техника върху ленено платно. Някои картини са в една гама, но има и такива, в които зеленият цвят контрира на червения, което по принцип е голям проблем в живописта, обясни Дима Петрова.  

Картините са рисувани през последните 3-4 години и в тях преобладават цветята и плодовете. Темите са различни, но ето например тези две картини с лимони и портокали – поставени по различен начин в пространството, те придобиват различно значение. Важно е да се намери точното място в пространството и светлината, сподели Дима Петрова.

Освен 26-те картини, участващи в изложбата, художничката е направила и няколко по-малки, рисувани върху старо дърво, което случайно намерила в родната си къща. Тях ще подари на свои приятели.

През годините родената през 1950 г. в хасковското село Елена художничка има  редица участия в национални изложби и пленери по живопис. Освен в страната тя е излагала свои картини в Галерия Ван ден Елсхойт, Хага, а от 2001 до 2007 г. ежегодно участва в Панаира на изкуствата в Дюселдорф.

От 2 години насам Дима Петрова живее и твори в родното си село, защото там се чувствала добре. Нейни картини са притежание на частни колекции и държавни галерии.

Изложба  Image 
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button