Хасково

Оставиха Ерол в ареста, синът му свидетел по делото за убийството на Калин

Image36-годишният Ерол Мюмюн, обвинен в бруталното убийство на своя приятел 23-годишния Калин Георгиев, категорично отрича вината си. Късно снощи Окръжният съд в Хасково постанови най-тежката мярка за Ерол задържане под стража.
Основните аргументи са, че той може да се укрие и извърши ново престъпление и да въздейства върху свидетелите по делото. Един от тях е 17-годишният му син, който живее с баба си в село Надежден, каза пред Haskovo.info съдията по делото Анна Петкова.

Според МВР има достатъчно доказателства, че Ерол е убил Калин, а после сам е откарал вече мъртвия си приятел с автомобила си в болницата в Харманли. Във фаталната събота вечер двамата са пили в обща компания в дома на жертвата в харманлийското село Надежден. Употребили са и дрога. Самият Ерол е признал, че е бил под силно въздействие на наркотици, но отрича да е извършил престъплението. Според аутопсията, Калин е починал от задушаване, а убийството е извършено до микроязовир край село Върбово. Преди това обаче е бил жестоко пребит. Според близки до разследването Калин е бил насилван и сексуално. Когато Ерол е откарал трупа му в болницата, той е бил и чисто гол, а дрехите му са открити в колата на подсъдимия.

Обвиняемият твърди, че е открил безжизненото тяло на приятеля си в центъра на селото. По случая обаче са разпитани много свидетели, които твърдят друго. Според свидетелски показания Ерол е обикалял с трупа на Калин в колата си с часове из селото и дори е искал от приятелите на 17-годишният си син да му правят сърдечен масаж. Има разпитан свидетел, който характеризира Ерол като човек с много агресивно поведение, уточни съдия Анна Петкова.

Въпреки че е с чисто българско свидетелство за съдимост, самият Ерол е признал пред съда, че в турски затвор е излежавал наказание лишаване от свобода заради наркотици. Присъдата била постановена през 2004 година, а миналата година той излязъл от затвора. Няма постоянен адрес, а живеел по хотели.
 
Ако вината на Ерол бъде доказана в съда, за това престъпление той може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Наложената му мярка може да бъде обжалвана в 3-дневен срок от вчера пред Апелативния съд в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button